Geriausiu 2014-ųjų Lietuvos buriuotoju pripažintas Rokas Milevičius, tapęs pirmuoju lietuviu, pakviestu į prestižinę „Volvo Ocean Race“ regatą. Spalį prasidėjusiose ir devynis mėnesius truksiančiose varžybose kaunietis atstovauja olandiškai „Brunel“ komandai.

Šiuo metu jo jachta plaukia trečiame regatos etape iš Abu Dabio (Jungtiniai Arabų Emyratai) į Kiniją, todėl apdovanojimą atsiėmė buvusio olimpiečio tėvai. Bet R. Milevičius savo padėką perdavė elektroniniu laišku.

„Pagaliau gavau šį apdovanojimą. Kartelė užkelta labai aukštai, todėl teko tikrai daug padaryti, kad ją pasiekčiau“, – pažymėjo buriuotojas, tokios garbės susilaukęs pirmą kartą.

R. Milevičiaus patekimas į „Volvo Ocean Race“ taip pat išrinktas svarbiausiu metų Lietuvos buriavimo įvykiu.

Metų buriuotoja antrus metus iš eilės pripažinta Viktorija Andrulytė, rugsėjį vykusiame pasaulio čempionate „Laser Radial“ jachtų klasėje užėmusi 22-ą vietą ir atnešusi Lietuvai kelialapį į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Tokį patį Ispanijoje pelnė ir Juozas Bernotas, užėmęs 23 vietą RS:X burlenčių klasėje. Jis pripažintas geriausiu olimpinių buriavimo klasių atstovu Lietuvoje.

Bilietus į Rio de Žaneirą buriuotojai pelnė pirmieji tarp Lietuvos sportininkų, tačiau LBS viliasi, kad tai – ne pabaiga. Dar vieno kelialapio laukiama iš po motinystės atostogų grįžusios 2008 metų Pekino olimpinės vicečempionės Gintarės Scheidt.

Geriaurių buriuotojų rinkimus organizavo žurnalas „Vėjo!3“.

Visos apdovanojimų nominacijos:

Svarbiausias metų buriavimo įvykis – Roko Milevičiaus patekimas į „Volvo Ocean Race“
Metų regata – jubiliejinė 60-oji Kuršių marių regata
Metų teisėjas – Rimantas Aidas Margis
Metų buriuojanti šeima – Lukšiai
Metų kruizinė kelionė – jachtos „Milda“ kelionė iš Klaipėdos į Sankt Peterburgą
Metų burlentininkas – Karolis Sipavičius
Metų jėgos aitvarų sportininkas – Mindaugas Jonikas
Metų jaunasis buriuotojas – Milda Eidukevičiūtė
Metų senjoras – Rimantas Dovydaitis
Metų įgula – dviviečio „RS Feva“ laivo įgula Simonas Jeršovas ir Gabrielė Petraitytė
Metų buriuotoja – Viktorija Andrulytė
Metų buriuotojas – Rokas Milevičius

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)