Penktadienį marijampoliečiai namuose priėmė Vilniaus „Flamingo Volley/Lietuvos jaunių rinktinė-SM Tauras“ komandą. Šį sezoną pergalės skonio dar nepajutusius jaunus Vilniaus tinklininkus „Sūduva“ nesunkiai įveikė 3:0 (25:16, 25:18, 25:16).

Kur kas atkaklesnės rungtynės vyko šeštadienį Raseiniuose, kur vietos „Raseiniai-Norvelita“ susitiko su Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“. Galingai pradėję rungtynes ir nesunkiai laimėję pirmą setą, antrajame šiauliečiai buvo sustabdyti įsibėgėjusios šeimininkų komandos, kuri dominavo aikštelėje ir varžovams teleido pelnyti vos 14 taškų. Tačiau Šiaulių atstovams pavyko atsitiesti ir laimėti trečią setą, o ketvirtame jiems vėl teko vytis nutolusius raseiniškius. Seto pabaigoje „Raseinių-Norvelitos“ tinklininkai buvo atitrūkę net 5 taškais, tačiau spurtą surengę svečiai pelnė visą seriją taškų iš eilės ir laimėjo rungtynes 3:1 (25:19, 14:25, 25:19, 26:24).

Tomas Staševičius, Raseinių „Norvelita“: „Aš pats dar nesuprantu, kaip mums pavyko pralaimėti ketvirtą setą, pirmaujant 23:18. Matyt bendrų treniruočių trūkumas ir lemia, kad tokiais svarbiais momentais nesugebame pelnyti paskutinių taškų. Antrame sete gerai sužaidėme gynyboje, todėl jį ir laimėjome, vėliau gynyba vėl sugriuvo. Manau, šiandien neblogai sužaidė Donatas Andriulis, sekėsi padavimai, galėjome ir kitokį rezultatą pasiekti“.

Modestas Strockis, Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ treneris: „Raseinių komanda yra labai kovinga, tą jie įrodė, laimėdami prieš kelmiškius. Visgi tokių sunkių rungtynių nesitikėjau. Pergalė ketvirtame sete buvo stebuklas, mums iš tiesų pasisekė, kad lemiamu metu prie padavimo linijos stojo Edvinas Vaškelis, kurio padavimai yra ko gero stipriausi visoje komandoje“.

Po lengvos pergalės prieš Vilniaus „FV/LJR-SM Tauras“, šeštadienį Marijampolės „Sūduva“ namuose priėmė kur kas neparankesnį varžovą – Kelmės „Antivį-Etovį“. Šiame sezone „Sūduva“ kelmiškiams jau du kartus nusileido, pastarąjį kartą tai įvyko vos prieš savaitę LTF Didžiosios taurės atrankos rungtynėse. Šis pralaimėjimas rezultatu 1:3 (17:25, 25:19, 20:25, 20:25) marijampoliečiams užkirto kelią į Taurės finalus.

Tai žinodami, Marijampolės sirgaliai gausiai susirinko šeštadienio vakarą palaikyti savo komandos. Dar didesnį triukšmą kėlė nedidelis, bet specialia amunicija apsiginklavęs ištikimųjų Kelmės fanų pulkelis. Žiūrovų paramos komandoms tikrai reikėjo, nes atkakliose rungtynėse užfiksuoti tinkliniui nebūdingi skaičiai – antrą setą kelmiškiai laimėjo rezultatu 32:30, o trečiame marijampoliečiai atsirevanšavo 34:32. Pirmuose trijuose setuose „Sūduva“ pirmaudavo, o „Antivis-Etovis“ vydavosi, tačiau įspūdingai sužaidę setų pabaigas kelmiškiai išplėšė pergalę 3:1 (25:23, 32:30, 32:34, 25:21).

Gilbertas Kerpė, Kelmės „Antivis-Etovis“: „Mes žaidėme kovingiau, visas partijas atsilikinėjome, antroje net 13:20, bet sugebėjome pasivyti. Manau, mūsų kovingumas, užsivedimas ir lėmė pergalę, taip pat ir sėkmė. Mūsų komanda šiemet labai jauna, iki šiol būdavo daug duobių, bet žaidimas vis gerėja ir šiandien mums pasisekė.“

Andrius Gaidys, Marijampolės „Sūduva“: „Kodėl pralaimėjome? Nežinau, neįsivaizduoju. Neturiu net žodžių. Rodėsi, visą laiką vedėme, buvo daug gražių epizodų, gerai puolėme. Bet pabaigoje įkrisdavome į duobes, žaidėme banguotai. Tačiau rungtynės buvo tikrai smagios, kokybiškos ir korektiškos“.

Pasibaigus pirmam čempionato ratui, pirmauja Marijampolės „Sūduva“ (10 tšk.), jai ant kulnų mina Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (9 tšk.) ir Kelmės „Antivis-Etovis“ (9 tšk.), toliau rikiuojasi Raseinių „Norvelita“ (5 taškai). Vilniaus „FV/LJR-SM Tauras“ komanda vis dar nėra iškovojusi nė taško.

Sekmadienį tinklininkai pradės žaisti antro rato rungtynes, Kelmės „Antivis-Etovis“ Vilniuje susitiks su vietos „FV/LJR-SM Tauras“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją