Šeštą kartą per septynerias rungtynes nugalėjusi sostinės komanda kartu užsitikrino vietą antrame Europos taurės varžybų etape.

Anot „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio Virginijaus Šeškaus, žaidėjai šįkart išgirdo nurodymą neprasnausti dvikovos pradžios ir nuo pirmo ginčo kamuolio buvo maksimaliai susikaupę.

„Prieš kiekvieną kėlinį akcentuojame, kokios svarbios yra pirmos dvi minutės. Sakome, kad galime surinkti tris pražangas, bet negalime leisti varžovams mesti taškus. Tai pasiteisina.

Manau, po šios pergalės niekam nebekyla abejonių, kad mes jau kitame etape. Dabar tik stiprėja motyvacija kovoti dėl pirmos vietos grupėje. Rungtynės buvo linksmos žiūrovams – greitas, lengvas žaidimas, daug metimų. Bet klaidų padarėme labai mažai – gal aštuonias. Trylika? Vis tiek nelabai daug“, – patenkintas buvo V. Šeškus.

Tiesa, prie „Lietuvos ryto“ klaidų galima priskirti ir kelias pražangas, kurias užsidirbo vidurio puolėjas Artūras Valeika.

Pastarasis rungtyniavo tik 11 minučių ir buvo priverstas baigti pasirodymą dėl pasiekto asmeninių pražangų limito. Pražangų A. Valeika žaibiškai prisirinko ir praėjusios savaitės rungtynėse su Belgrado „Partizan“ (Serbija), todėl kol dėl kojos skausmų negali žaisti Kirilas Natiažka, aikštėje dvigubai arti tenka pagrindiniam vidurio puolėjui Antanui Kavaliauskui.

„A. Valeika turėjo tokią madą dar kai žaidė „Prienuose“ – rinkti durnas pražangas. Suprantate, jis nors ir aukštas, bet sveria tik šimtą kilogramų, todėl stumdytis su varžovais jam sunku. Bet, žinoma, neatsakingai prasižengti jokiu būdu negalima. Artūras šiandien turėjo bent dviem ar trimis minutėmis ilgiau išsilaikyti, kad Antanas spėtų pailsėti“, – sakė V. Šeškus.

Vis dėlto su poilsio stygiumi 28 minutes rungtyniavęs A. Kavaliauskas trečiadienį susitvarkė be priekaištų. Aukštaūgis pelnė 21 tašką, surinko 31 naudingumo balą ir buvo geriausias rungtynių žaidėjas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)