„Ričardai, marry me (išvertus iš anglų kalbos – vesk mane)“, – tokį užrašą išvydo pirmoji šalies teniso raketė, kuomet išėjo į oro uosto atvykimo salę.

24-erių tenisininkas nepasimetė ir juokdamasis suraitė merginai autografą ant savo nuotraukos.

R. Berankis pirmadienį į Vilnių atskrido iš Italijos, kur laimėjo „Andria e Castel del Monte“ turnyrą. Tai buvo antroji vilniečio pergalė „Challenger“ serijos turnyruose šiemet – liepą jis triumfavo to paties rango varžybose Astanoje (Kazachstanas).

Finale sekmadienį R. Berankis 6:4, 1:0 įveikė dėl traumos kovos baigti negalėjusį 22-ejų gruziną Nikolozą Basilašvilį (ATP-221).

„Visų pirma, nepasisekė mano priešininkui, kuris pasitempė koją. Nieko nepadarysi, visko pasitaiko, ir Rogeris Federeris dėl traumos negalėjo žaisti baigiamojo turnyro finalo. Tikiuosi, kad N. Basilašvilis kuo greičiau pasveiks ir galės pradėti naują sezoną be jokių rimtų negalavimų“, – lemiamą mačą komentavo R. Berankis.

Sėkmingas pasirodymas Italijoje leido jam geriausių pasaulio tenisininkų ATP reitinge pakilti į 86-ą poziciją iš 107-os. Tuo pačiu Lietuvos rinktinės lyderis užsitikrino vietą pagrindiniame kitų metų „Australian Open“ turnyre, į kurį pateks be kvalifikacijos varžybų.

„Sezono pabaigą vertinu labai pozityviai. Visus lūkesčius pavyko įgyvendinti – labai norėjau patekti į pirmą reitingo šimtuką, pavyko ir patekti į pagrindinį „Australian Open“ turnyrą. Kai reikia prieš Didžiojo kirčio turnyrą žaisti dar tris mačus kvalifikacijoje, patikėkite, tai atima daug energijos. Ypač šiemet man nesisekė, tik sykį įveikiau kvalifikaciją, o kitus kartus pralaimėdavau paskutiniame jos rate.

Bet šiuo sezonu esu labai patenkintas. Padariau tai, kas nepavykdavo paskutinius keletą metų: visą sezoną demonstravau stabilius rezultatus“, – džiaugėsi žaidėjas.

Jo nuomone, sezonas susiklostė sėkmingai dėl to, kad šiemet nebepersekiojo jokios traumos ir ligos. Dabar, pasak paties R. Berankio, atėjo laikas padaryti pertrauką.

„Visai neliūdžiu, kad sezonas baigiasi, pats laikas pailsėti. Ir aš pasiilgstu atostogų. Galbūt jau rytoj išlėksiu į užsienį, ilsėsiuosi daugiau nei savaitę“, – planais dalinosi tenisininkas.

Ruoštis kitam sezonui R. Berankis pradės gruodį Dohoje (Kataras), kur treniruosis kartu su po traumos atsigaunančiu serbu Janko Tipsarevičiumi, austru Jurgenu Melzeriu ir kitais tenisininkais. Lietuvį ir toliau treniruos vokiečiai Dirkas Hordorffas ir Raineris Schuettleris.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)