Paskutinė partija klostėsi itin dramatiškai. Baltais žaidęs pasaulio čempionas po debiuto nesugebėjo įgyti pranašumo, kiek vėliau V. Anando pozicija jau buvo vertinama kaip geresnė. Paprastai atsargus indas sužaidė rizikingai bei buvo labai greitai nubaustas – M. Karlsenas pasinaudojo varžovo klaida ir užtikrintai baigė partiją savo naudai.

„Surizikavau ir buvau nubaustas, - po partijos sakė karjeros dar neketinantis baigti V. Anandas. – Kai kurie dalykai mače man išėjo geriau, kai kurie blogiau, bet, manau, kad buvau pirmas, kuris nesusitvarkė su savo nervais.“

Pagal reglamentą mače buvo numatyta žaisti dvylika partijų, tačiau po M. Karlseno pergalės vienuoliktoje partijoje dvyliktos jau žaisti nebereikės.

„Esu laimingas ir jaučiu palengvėjimą, kad nebereikės žaisti dvyliktos partijos juodais. Kalbant apie visą mačą tikrai galėčiau žaisti geriau, bet džiaugiuosi, kad pavyko laimėti“, - sakė M. Karlsenas.

M. Karlseno komandoje dirba geriausios Lietuvos šachmatininkės Viktorijos Čmilytes-Nielsen vyras Peteris Nielsenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)