Per ketverias tarpusavio rungtynes šį sezoną vilniečiai nelaimėjo tik kovo 29-ą – mačas Aukštaitijos sostinėje baigėsi be įvarčių. Gegužės 21-ą „Žalgiris“ namie išplėšė pergalę rezultatu 1:0, rugpjūčio 16-ą išvykoje nugalėjo varžovus 3:1, o spalio 1-ą per LFF taurės turnyro aštuntfinalio rungtynes šventė tvirtą pergalę rezultatu 3:0.

Šį sezoną į „Ekrano“ vartus po 2 įvarčius įmušė Linas Pilibaitis ir Mantas Kuklys, po vieną – Vaidotas Šilėnas, Serge'as Nyuiadzi ir Andrius Velička.

Vienintelio Panevėžio komandos įvarčio į „Žalgirio“ vartus autorius – Tomas Salamanavičius.

Šalčio nebijo

„Žalgirio“ futbolininkai rungtynėms su „Ekranu“ rengėsi spaudžiant šaltukui, tačiau yra nusiteikę iškovoti pergalę bet kokiu oru.

„Treniruotis truputį sunkiau, reikia daryti ilgesnį apšilimą, – apie pastarąsias treniruotes sakė gynėjas Georgas Freidgeimas. – Bet kai įšyli, viskas būna normaliai. Oras abiem komandoms bus vienodas, su nekantrumu laukiame rungtynių“.

„Žaidėjai apsipras. Nieko tokio, kad šalta, – neabejojo vilniečių treneris Andrius Skerla. – Aikštė lieka tokia pati gera, nemanau, kad tai įtakos žaidimą.“

Iki antrojo iš eilės Lietuvos čempiono titulo „Žalgiriui“ trūksta 3 taškų. Jei šeštadienį pavyks nugalėti „Ekraną“, įvykiai kituose stadionuose neturės jokios įtakos.

„Mūsų nuotaika gera, visi su nekantrumu laukiame šių rungtynių. Žinome, kokios jos yra svarbios, tad stengsimės šeštadienį nugalėti, – teigė A. Skerla. – Užduotys komandai lieka visada tos pačios – apsiginti ir įmušti įvarčius.“

„Žinome rungtynių svarbą. Pergalė atneštų čempionų titulą, tad esame labai rimtai nusiteikę, – pritarė G. Freidgeimas. – Orai nelepina, bet visi dirba gerai nusiteikę.“

Vidurio gynėjas trečiadienį net nebuvo registruotas LFF taurės turnyro rungtynėms su Marijampolės „Sūduva“, tad turėjo retą progą atsikvėpti.

„Krūvis nemažas, sezono pabaigoje daugeliui jaučiasi nuovargis. Treneris turi didelį pasirinkimą žaidėjų, gali rotuoti, tai tik į naudą komandai“, – apie netikėtą išeiginę kalbėjo žalgirietis.

Būtent G. Freidgeimui šeštadienį gali tekti užduotis prižiūrėti pavojingiausią „Ekrano“ žaidėją – Elivelto. Vilniečiai yra išanalizavę šio brazilo žaidimą ir jau per ankstesniąsias rungtynes parodo, kad gali jį išjungti iš žaidimo.

„Reikia neduoti jam žaisti, priimti kamuolio, nesuteikti erdvės. Jei palieki erdvės, jis gali tuo pasinaudoti. Reikia būti arčiau jo, žaisti kibiau“, – taip sėkmės receptą apibūdino G. Freidgeimas.

Žiūrovams – nemokama arbata ir pramogos

Šeštadienis Vilniuje išaušo saulėtas, o visų į rungtynes susirinkusių futbolo gerbėjų ir vėl lauks net 1000 nemokamų karštos arbatos puodelių, kuriuos dovanoja „Žalgirio“ rėmėjas „Skonio slėnis“.

Be to, žalgiriečiai ir toliau kviečia visus savo gerbėjus dalyvauti akcijoje „Už „Žalgirį“ – bet kokiu oru!“. Aistruoliai kviečiami rungtynių su „Ekranu“ metu nusifotografuoti LFF stadione ir patalpinte nuotrauką „Žalgirio“ paskyros socialiniame tinkle „Facebook“ sienoje arba atsiųsti ją „Facebook“ paštu.

Įdomiausių ir nuotaikingiausių kadrų autoriai bus apdovanoti „Žalgirio“ atributika, kuri padės geriau jaustis stadione rudenį – firminiu šaliku, kepure ir striuke nuo lietaus!

Į „Žalgirio“ ir „Ekrano“ rungtynes atvykę aistruoliai, tradiciškai, galės išmėginti jėgas įvairiuose konkursuose. „Žalgirio“ viktorinoje komandos atributika pasipuošę aistruoliai galės pademonstruoti žinias apie mylimą komandą ir už teisingus atsakymus laimėti kvietimus į artimiausias namų rungtynes su Alytaus „Dainava“ arba pasinaudoti galimybe rungtynių pertraukos metu laimėti 1 000 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)