C. Ancelotti pripažįsta, kad praėjusį sezoną taip pat buvo paruošęs staigmeną „Barcai“, tačiau ji nesuveikė. Dabar italas žada taktines gudrybes ir neįprasta startinę sudėtį.

„Darysiu kažką, kad nustebinčiau“, – spaudos konferencijoje teigė C. Ancelotti. – Mėgstu tai daryti. Pernai bandydamas nustebinti „Barcą“ suklydau, tačiau ne prieš vieną varžovą tai yra suveikę.“

Ir galiausiai strategas pridūrė: „Mano galvoje dabar yra daug minčių. Ketinu nustebinti visus ir startine sudėtimi.“

Verta paminėti, kad paskutiniame „El Clasico“ mače „Real“ pranoko „Barcelona“ ir triumfavo Karaliaus taurėje.

„El Clasico“. Istorinė statstika

Jau šiandien Ispanijos sostinės „Santiago Bernabeu“ stadione jėgas išmėgins du elitinio šalies futbolo diviziono titanai – Madrido „Real“ ir „Barcelona“.

Šiuo metu nacionalinėse pirmenybėse pirmauja Katalonijos klubas, kuris per pirmuosius aštuonis turis ne tik nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, bet dar ir nepraleido įvarčio į savo vartus.

Čempionato starte kelis kartus suklupusi Carlo Ancelotti komanda pastaruoju metu taškų varžovams nedalina ir jau užsiropštė iki trečiosios vietos turnyrinėje lentelėje.

Katalonijos dienraštis „Sport“ prieš principinę amžinų varžovų dvikovą parengė istorinės statistikos rinkinį.

PASTABA: Statistika pateikiama tik apie Ispanijos futbolo čempionato mačus, vykusius Madride. Čia neįtrauktos Karaliaus taurės ir Čempionų lygos akistatos, kurias tarpusavyje Ispanijos sostinėje žaidė „Real“ ir „Barcelona“.

84 – tiek „El Clasico“ dvikovų Ispanijos sostinėje įvyko tarp Madrido „Real“ ir „Barcelona“ klubų per 83 nacionalinių pirmenybių gyvavimo metus. Taip jau nutiko, kad 1986-1987 metų sezone abi komandos „Santiago Bernabeu“ stadione rungtyniavo du kartus. Tuo metu Ispanijos čempionate dar buvo taikoma kitokia organizacinė tvarka ir pirmenybių pabaigoje ekipos žaidė „play-off“ sistema.

51 – tiek kartų savo aikštėje stipresni buvo Madrido „Real“ futbolininkai. 33-uose mačuose „Barcelona“ sugebėjo pelnyti mažiausiai tašką: 18 susitikimų katalonai laimėjo, o dar 15 akistatų baigėsi lygiosiomis. Nuo XXI amžiaus pradžios „Santiago Bernabeu“ stadione varžovai žaidžia beveik vienodai: „Real“ laimėjo 6 mačus, „Barca“ – 5, dar 3 dvikovose nugalėtojas nepaaaiškėjo.

274 – tiek įvarčių abi komandos pelnė Ispanijos sostinėje. Tai yra daugiau nei trys tikslūs smūgiai per vienerias rungtynes. Praėjusio sezono Ispanijos čempionato rungtynės Madride vidurkį viršijo daugiau nei dvigubai – 4:3 laimėjo „Barcelona“.

98 – tiek įvarčių „Barcelona“ yra pelniusi „Santiago Bernabeu“ stadione. Taigi, Luiso Enrique auklėtiniams trūksta vos dviejų tikslių smūgių iki jubiliejinio 100-ojo įvarčio. Šeimininkai, kaip įprasta, rungtyniauja rezultatyviau – 176 įvarčiai.

16 – tiek kartų prieš „Barcą“ gimtajame stadione žaidė Madrido klubo legenda ir kapitonas Raulis Gonzalezas Blanco. Iš dabartinių „Real“ futbolininkų daugiausiai „El Clasico“ Madride sužaidė Ikeras Casillas – 13.

14 – tiek kartų Madride prieš „Real“ yra žaidęs „Barcelona“ saugas Xavi Hernandezas. Tai yra daugiausiai iš dabar karjerą tęsiančių Katalonijos klubo futbolininkų. Katalono sąskaitoje – 6 pergalės, 5 pralaimėjimai ir 3 lygiosios. Xavi taip pat yra gavęs 5 geltonas korteles, 2008-aisiais – raudoną kortelę bei pelnęs 2 įvarčius.

13 – tiek „El Clasico“ mačų Madride „Real“ komandai yra vadovavęs Miguelis Munozas, kuris prieš tai žaidė kaip tos pačios ekipos futbolininkas. Vicente del Bosque ir Luisas Molowny Ispanijos sostinės komandai dvikovose su „Barcelona“ „Santiago Bernabeu“ stadione vadovavo po 5 kartus. Dabartiniam Madrido komandos vairininkus šis „El Clasico“ bus antrasis „Santiago Bernabeu“ stadione.

9 – tiek įvarčių Madride žaistose rungtynėse prieš „Barcą“ yra pelnę Hugo Sanchezas ir Raulis Gonzalezas Blanco.

8 – tiek nacionalinio čempionato „El Clasico“ mačų, žaistų Ispanijos sostinėje, „Barcelona“ komandai yra vadovavęs Johanas Cruyffas. Beje, įdomus faktas – kitas dvi vietas, tarp trenerių, vadovavosių Katalonijos klubui dvikovose su „Real“ Madride, taip pat užima olandai. Rinusas Michelsas „Barcą“ į mūšį vedė 6 kartus, Frankas Rijkaardas – 5 kartus.

5 – tiek mačų per pastaruosius šešis „El Clasico“, žaistus Madride, bent po kartą pasižymėjo Lionelis Messi. Praėjusiame sezone argentinietis surengė benefisą amžinų varžovų tvirtovėje ir į jų vartus pasiuntė tris tikslius šūvius. „Real“ komandoje rezultatyvi serija priklauso Karimui Benzema – jis įvarčius pelnė pastaruosiuose trijuose mačuose su „Barcelona“, kurie buvo žaisti Ispanijos sostinėje.

4 – tiek kartų Ispanijos čempionato „El Clasico“ dvikovose, žaistose Madride, teisėjavo baskas arbitras Ildefonso Urizar Azpitarte. Šių metų lapkričio 19 dieną jam sukaks 71-eri. Abi komandos laimėjo po vieną jo teisėjautą dvikova, o dar du susitikimai baigėsi taikiai.

1 – šeštadienį teisėjaujančiam Jesusui Gilui Manzano tai bus pirmasis „El Clasico“ per visą jo karjerą.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)