Pirmą turnyro dieną vaikinų grupėje įvyko trys susitikimai: Lietuvos I rinktinė 42:18 (23:10) nugalėjo šalies II ekipą, Baltarusijos komanda 24:21 (11:10) įveikė Suomijos bendraamžius, o Suomijos ir Lenkijos ekipų dvikovoje užfiksuota užtikrinta lenkų pergalė - 34:22 (19:7).

Įvyko ir dvejos merginų turnyro rungtynės, kuriose Lenkijos rinktinė 29:25 (17:14) palaužė Baltarusijos rankininkių pasipriešinimą, o Lietuvos merginos 33:29 (14:14) įveikė Suomijos atstoves.

Šeštadienį turnyre bus sužaisti net aštuoni susitikimai.

J. Grinbergas nuo 1954 metų, kai plačiai pradėtas žaisti rankinis, buvo viena ryškiausių asmenybių ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Rankinio plėtros organizatorius, treneris, teisėjas, užėmęs pačias atsakingiausias šios sporto šakos pareigas Lietuvoje ir toli už jos ribų.

Daugiau kaip ketvirtį amžiaus jis buvo tarptautinės rankinio federacijos (IHF) Teisėjų ir taisyklių komisijos narys, kur ant jo pečių buvo sukrautas teisėjų skyrimo varžyboms, o taip pat teisėjų kvalifikacijos kėlimo, kursų pravedimo pareigos.

Daugiau kaip 30 metų J. Ginbergas nuolatos buvo vienu pagrindinių IHF atstovų pasaulio čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse, kur jam teko didžiulis krūvis, kad sklandžiai būtų pravestos pačio aukščiausiojo rango varžybos. Nekalbama apie Lietuvą, kur J. Grinbergas buvo pagrindinė valstybinė ašis, apie kurią sukosi visi rankinio reikalai. Jis vienu metu vadovavo moterų ir vyrų rinktinėms.

J. Grinbergas išėjo Anapilin praėjusiais metais, eidamas 88-us metus. Šiemet Lietuvos rankinio federacijos ir šalies rankinio teisėjų asociacijos iniciatyva J. Grinbergo 89-o gimtadienio išvakarėse (gimė 1925 m. spalio 29 d.) ir surengtas penkių šalių jaunimo merginų ir vaikinų rinktinių atminimo turnyras, kuriame dalyvauja Suomijos, Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)