„Arenacross“ – tai uždarose patalpose vykstantis motociklų kroso atitikmuo. Ši nauja sporto šaka susiformavo JAV, kuomet dideliuose stadionuose vykusios motociklų lenktynės „Supercross“ buvo perkeltos į mažesnes erdves. Dabar tai populiarios krosinių motociklų varžybos, stebinančios savo meistriškumu ir kompaktiškumu.

Visa varžybų trasa matoma iš bet kurio arenos taško, todėl žiūrovai nepraleidžia nei vieno posūkio, šuolio ar įnirtingos kovos greičio zonoje. Dinamiškos, greitos ir efektingos „Arenacross“ varžybos iki šiol Europoje vyko tik Didžiojoje Britanijoje, o sekmadienį trisdešimt geriausių užsienio ir Lietuvos sportininkų varžėsi Kaune.

„Žalgirio“ arenoje buvo įrengta speciali 310 metrų ilgio trasa iš smėlio su tramplinais, kalneliais, greičio zonomis ir meistriškumo reikalaujančiais posūkiais.

Trisdešimt kvalifikacinį etapą įveikusių sportininkų susirungė asmeninėje įskaitoje trijose bendrose kategorijose ir superfinale su skirtingo galingumo motociklais.

Jaunimo klasėje varžėsi lenktyniniai su 85 kubinių centimetrų motociklais, o MX 2 klasėje – su dvitakčiais 125 ir keturtakčiais 250 kubinių centimetrų motociklais.

„Open Pro“ klasėje dalyvavo profesionalai su galingais motociklais, kurių darbinis variklio tūris – 450 kubinių centimetrų. Superfinale varžėsi aštuoni geriausi sportininkai, kurie startavo po du viename važiavime.