2014 - 2015 metų projekto dalyvių atranka vyko pagal LKF nuostatus. Po 14 perspektyviausių berniukų ir mergaičių atrinko kompetetinga LKF atstovų ir profesionalių trenerių komisija.

Visus metus projekto dalyviai turės galimybę semtis žinių ir treniruotis su garsiausiais Lietuvos krepšinio specialistais ir treneriais: Jonu Kazlausku, Mantu Šerniumi, Jurgita Štreimikyte-Virbickiene, Tomu Masiuliu, Sauliumi Štombergu, Gintaru Krapiku, Dariumi Sirtautu ir kitais.

Garsiausi treneriai dirbs tiek su berniukų, tiek su mergaičių komandomis.

Dalyviai galės susitikti, pabendrauti ir semtis patirties iš Lietuvos nacionalinių rinktinių žaidėjų.

„Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Kasmet bus organizuojama nauja jaunučių (iki 15-os metų) krepšininkų atranka. Atrinktiems jaunuoliams projekto metu bus organizuojamos treniruotės ir savaitgalio stovyklos su žymiais šalies krepšininkais ir krepšinio specialistais.

„Talentų U15 karta“ siekia suteikti galimybę jaunai krepšininkų kartai augti, įgyvendinti savo svajones ir padrąsinti jaunuosius talentus siekti viršūnių bei tapti tikromis žvaigždėmis.

„Talentų U15 karta“ merginų ir vaikinų komandos atstovaus Lietuvai mažiausiai dviejuose tarptautiniuose turnyruose (žiemą ir pavasarį).