Geriausiai pajėgioje KZ2 tipo kartingo klasėje sekėsi Pauliui Paškevičiui. „Rotax Max DD2“ lenktynininkų klasėje triumfavo Karolis Vilkatis, o jauniausiųjų sportininkų „Micro“ klasėje geriausias buvo Matas Sidekerskis.

Po varžybų generalinis Lietuvos kartingo federacijos sekretorius Valdas Jonušis negailėjo pagyrų sportininkams ir pasidžiaugė, jog mūsų šalyje gerėja treniruočių sąlygos lenktynininkams.

V. Jonušis (Lietuvos kartingo federacijos generalinis sekretorius): „Labai džiaugiuosi, kad KZ2 sportininkų klasė parodė, koks aukštas yra mūsų varžybų lygis, malonu, kad šiame Lietuvos čempionate dalyvavo nemažai jaunimo atstovų.

Nauja trasa asfaltuojama Anykščiuose, o daugiau įvairesnių trasų ir įvairesnių važiavimų lemia sportininkų tobulėjimą. Tokiu atveju, išvažiavus į pasaulio čempionatus, jautiesi geriau, esi konkurencingas ir gali aplenkti varžovus.

Tokie žmonės, kaip Simas Juodviršis, kuris dalyvauja įvairiuose čempionatuose ir savo žiniomis bei pagalba jauniems sportininkams parodo, kad per dešimt metų užsiimant kartingų sportu galima pasiekti Europos čempiono lygį.

Lietuviai kartingų vairuotojai yra pajėgūs ir, turėdami aukšto lygio sportininkus, drąsiai galima kovoti dėl prizinių vietų Europos čempionate ir diktuoti madas.“

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!