Pirmose grupės rungtynėse lietuviai 9:6 (3:1, 3:2, 3:2, 0:1) įveikė Berlyno „Wedding“ antrą komandą, 5:14 (1:4, 2:3, 2:3, 0:4) pralaimėjo kitai Vokietijos komandai „OSC Potsdam“ ir 6:2 (1:0, 2:1, 2:0, 1:1) įrodė savo pranašumą prieš Lenkijos „WKS Bytom“ ekipą.

Užėmusi savo grupėje antrą vietą Lietuvos komanda mažajame finale nusileido Italijos vienai pajėgiausių „Seria B“ komandų „WP Bari“ - 5:9 (2:2, 0:3, 1:1, 2:3) ir galutinėje įskaitoje liko ketvirtoje vietoje.

Turnyrą laimėjo šeimininkai - „SC Wedding“ klubas, finale po atkaklios kovos, rezultatu 8:7 privertęs pasiduoti Potsdamo vandenius.

12 įvarčių į varžovų vartus įmetęs Lietuvos komandos puolėjas Janas Bakulo buvo apdovanotas rezultatyviausio turnyro žaidėjo prizu. Trys žaidėjai – Egidijus Sutkus, Mantas Pelakauskas ir Julius Goštautas - įmetė po 4 įvarčius, Ilja Gorbanas pasižymėjo 1 kartą.

Lietuvos rinktinei buvo įteiktas garbingo žaidimo („Fair play“) prizas. Mūsų komanda per ketverias rungtynes tik 13 kartų buvo baudžiama už pražangas, o rungtynėse su lenkais lietuviai nė karto nebuvo pašalinti iš aikštės.

Dar vienas prizas buvo įteiktas Lietuvos atstovui Nerijui Papaurėliui. Jau 10-ą kartą šiame turnyre teisėjavusį vilnietį specialiu prizu pagerbė Berlyno vandens sporto šakų federacija.

„Turnyrui pasirengti tradiciškai sudėtinga, nes vasarą neveikia Lietuvos baseinai. Šį kartą surengėme vos kelias treniruotes ir už tai esam dėkingi Kauno plaukimo centro administracijai.

Dėl traumų ne visa jėga galėjo rungtyniauti gynybos ramstis Antonas Sugoniakas ir jaunasis Marius Jakimčikas. Dėl asmeninių ir šeimyninių priežasčių neišvyko į turnyrą net trys mūsų vartininkai. Didelis krūvis teko jaunajam Nikitai Zacharovui. Nors jam ir trūko stabilumo, pasirodymu likome patenkinti. Kaip visada patikimai žaidė veteranas Egidijus Sutkus ir atakų lyderis J. Bakulo, o štai Julius Goštautas, Eimantas Vyšniauskas ir I. Gorbanas nuvylė. Šie sportininkai pažeidinėjo sportinį režimą, atmestinai ruošėsi ir dalyvavo turnyre. Taip „atstovauti“ rinktinei nederėtų niekam“, - pažymėjo Lietuvos komandos treneriai N. Papaurėlis ir Tadeušas Pašukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)