Pirmame „Baltic Chain Tour“ lenktynių etape, trečiadienį iš Vilniaus į Panevėžį, pagrindinė dviratininkų grupė 94-ame kilometre nusuko ne tuo keliu ir prarado daug brangaus laiko. Visi laukė teisėjų sprendimo, o atstumas iki pirmaujančių keturiolikos dviratininkų tik didėjo, o teisėjai į lenktynių eigą nesikišo.

Lietuvos komandos nuotaikos tai labai stipriai nesugadino, nes tarp lyderių buvo ir lietuvis Žydrūnas Savickas.

„Komandos nuotaikos normalios, išskyrus keistas pirmo etapo aplinkybes. Man asmeniškai tokių atvejų nepasitaikė, bet yra tekę matyti ir girdėti. Mano karjeroje neteko dalyvauti lenktynėse, kurios būtų sustabdytos ir vėl paleistos, bet taip yra daroma. Teisėjas nusprendė nieko nedaryti ir tai jam pasirodė normalus dalykas. Pasakė, kad sportininkai turi susipažinti su trasa ir ją žinoti mintinai, o tai yra nesąmonė.

Lenktynių motociklininkai turi trasos žemėlapius, kuriais jie naudojasi, o dviratininkai neturi nieko ir, nors trasoje buvo rodyklės, dviratininkai važiuoja paskui motociklus ir automobilius, kurie yra priekyje.

Yra buvę atvejų, kai po tokių incidentų lenktynių teisėjai sustabdo visas grupes ir paleidžia lygiai tokiais pat tarpais kaip iki tol, kai dviratininkai nusuka ne tuo keliu. Nors kaip pasakė kitas teisėjas, kažkam pasiseka, kažkam ne. Kažkas nuvažiavo teisingu keliu, kažką nuvežė, tai čia irgi ne pasiteisinimas.

Po etapo su kitomis komandomis žadėjome rašyti protestus, bet vėliau paskambinau vienam teisėjau ir pasakiau savo nuomonę, kad esu nepatenkintas jų sprendimu, pasakiau, kad jie yra valdžia ir visiems gyvenimą reguliuoja jie.

Lenktynės aišku nesibaigė. 14 žmonių yra priekyje ir turi 15 minučių persvarą. Gerai, kad mes turime Ž. Savicką toje grupėje, jį saugosime iki pat lenktynių pabaigos ir dėsime visas pastangas, kad jis kiltų asmeninėje rikiuotėje kuo aukščiau. Deja, bet komandų įskaitos nugalėtoja yra aiški, nes ukrainiečiai prieš kitas komandos pirmauja pusvalandžiu, todėl neįmanoma nieko padaryti“, – apie susidariusią situaciją pasakojo Lietuvos rinktinės treneris A. Kasputis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)