Ketvirtadienį pirmose B grupės rungtynėse aštuoniolikti pagal skirstymą M. Barauskis ir E. Bartkus per 32 min. 2:0 (21:14, 21:14) įveikė baltarusius Dzimitrijų Abramenką ir Aliaksejų Papenką (15 reitingas). Vakare lietuviai susitiko su rusais Petru Bakhnaru ir Dmitrijumi Odintsovu (2 reitingas). Šis 44 min. trukęs mačas taip pat baigėsi 2:1 (21:12, 12:21, 15:12) Lietuvos dueto naudai. Penktadienį M. Barauskio ir E. Bartkaus laukia paskutinės pogrupio rungtynės su čekais Janu Kasanu ir Jakubu Dvoraku (31 reitingas).

Lietuvai atstovaujančių septyniolikmečių merginų porai ketvirtadienį sekėsi ne taip gerai. Šeštos pagal reitingą Miglė Mazurkevičiūtė ir Irina Zobnina ketvirtadienį 0:2 (15:21, 19:21) nusileido Belgijos atstovėms Ankei Vandyckei ir Lottei Vandendriesschei. Rytoj lietuvių laukia dvi rungtynės prieš švedes Filippą Hansson ir Stiną Rix (22 reitingas) bei lenkes Martą Pietroczuk ir Aleksandrą Stepien (11 reitingas).

Europos jaunių (iki 18 m.) čempionate dalyvauja po 32 vaikinų ir merginų komandas, suskirstytas į 8 pogrupius. Į atkrintamąsias varžybas, kurios vyks vieno minuso sistema, patenka po 3 geriausias kiekvieno pogrupio poras.

Prieš tris metus, 2011 m. Europos jaunių (iki 18 m.) čempionėmis tapo lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)