19-metis Lietuvos tenisininkas jau užsitikrino 6 ATP reitingo taškus ir 502 dolerių, o pusfinalyje žais su prancūzu Francois-Arthuru Vibert'u (ATP–716), kuris kitame ketvirtfinalyje eliminavo savo tautietį Jerome'ą Inzerillo - 6:7 (6:8), 6:3, 6:4.

Iš karto po susitikimo kalbintas L. Mugevičius dėkojo už audringą žiūrovų palaikymą.

- Emocijų buvo su kaupu?

- Turbūt įsivaizduojate, kiek buvo tų emocijų. Pats didžiausias dėkui kiekvienam iš atėjusių, nes žmonės buvo iš tikrųjų nuostabūs. Jausti tokį palaikymą lemiamais momentais yra tiesiog nerealu.

- Nebuvo aplankę mintys, kad viskas baigta?

- Ne, niekada.

- Su R. Slobodčikovu Prezidento taurės turnyre esi partneris dvejetų varžybose. Keistas jausmas?

- Nežinau, bet dvejetų pusfinalį turėsime sužaisti dar šiandien (ketvirtadienį - DELFI). Nesvarbu, kad vienetų mačas truko taip ilgai, privalėsime tam surasti jėgų.

- Ką reikia daryti, kad penktadienį vėl būtum „šviežias“?

- „Šviežiam“ būti neįmanoma. Jeigu būčiau sužaidęs tik 3 mačus, būtų kitaip, tačiau turnyruose dalyvauju jau septinta savaitę iš eilės. Tas labai jautėsi, bet bandysiu kovoti ir rytoj (penktadienį - DELFI).

Įdomu, kad būtent L. Mugevičiaus ir R. Slobodčikovo duetas dvejetų varžybų pusfinalyje penktadienį susikaus su ukrainiečio Marato Deviatjarovo ir prancūzo Jerome'o Inzerillo pora. Dvikova ketvirtadienį dėl lietaus ir artėjančios tamsos neprasidėjo.

Iš vienetų turnyro antrame etape pasitraukė 20-metis Julius Tverijonas (ATP-1144), o kiti ATP reitingo neturėję 19-metis Augustas Radžiukynas, 22-ejų metų Dovydas Šakinis, 18-metis Mantas Bugailiškis ir 21-erių Aleksas Tverijonas neįveikė pirmų savo varžovų.

Dvejetų varžybas aštuntfinalyje baigė D. Šakinio ir J. Tverijono bei Simo Malakausko ir Kasparo Žemaitėlio poros, o Jono Stropo ir Lauryno Adomavičiaus bei M. Bugailiškio ir A. Tverijono duetai pasitraukė jau po pirmo etapo.

Kitų vienetų varžybų ketvirtfinalio rezultatai:

Maksim Dubarenka (Moldova) - Piotr Lomacki (Lenkija) - 7:6 (7:5), 7:6 (7:3);
Maxim Hamou (Prancūzija) - Peter Kobelt (JAV) - 6:3, 7:6 (8:6);
Francois Arthur Vibert (Prancūzija) - Jerome Inzerillo (Prancūzija) - 6:7 (6:8), 6:3, 6:4.

Vienetų pusfinalių poros:

Lukas Mugevičius (Lietuva) - Francois Arthur Vibert (Prancūzija);
Maksim Dubarenka (Moldova) - Maxim Hamou (Prancūzija).

Dvejetų pusfinalių rezultatas:

Maksim Dubarenka (Moldova)/Peter Kobelt (JAV) - Piotr Lomacki/Karol Drzewiecki (Lenkija) - 6:2, 6:2.

Dvejetų pusfinalio pora:

Lukas Mugevičius (Lietuva)/Ronald Slobodčikov (Rusija) - Marat Deviatjarov (Ukraina)/Jerome Inzerillo (Prancūzija), - mačas perkeltas į penktadienį (rugpjūčio 1 d.).

***

Prezidento taurė – vienintelis Tarptautinės teniso federacijos (ITF) profesionalų teniso turnyras Lietuvoje. Pirmą kartą sporto renginys Lietuvos Prezidento taurei laimėti įvyko dar tarpukario Lietuvoje – tuometinio prezidento Antano Smetonos iniciatyva. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, varžybos tapo tradicinėmis, o į ITF kalendorių Prezidento taurė įtraukta 1998-ais.

Kasmet į turnyrą atvyksta tenisininkų iš daugiau nei 20 pasaulio valstybių. Jie varžosi dėl ATP reitingo taškų bei 10 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo. Praėjusiais metais Prezidento taurę į viršų kėlė Laurynas Grigelis, o šiemet jo pasiekimą stengsis pakartoti jaunasis L. Mugevičius. Tuo metu kitas lietuvis Rolandas Muraška čempionu yra tapęs net keturis metus iš eilės – 1997, 1998, 1999 ir 2000-ais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)