Beje, išankstinėje paraiškoje turkai registravo Europos jaunių čempionato prizininką Haci Karakusą, tačiau kontrolinėje imtyje varžybų išvakarėse Tasdemiras įveikė savo komandos draugą ir iškovojo teisę varžytis Slovakijoje.

Kitoje imtyje dėl patekimo į ketvirtfinalį Titas susitiko su Luka Orlovu iš Kirgizijos. Po itin sunkaus mūšio su turku dar neatsigavęs lietuvis neatlaikė Azijos atleto atakų škvalo ir nusileido jam rezultatu 10:0.

L. Orlovo dėka Titui atsivėrė šansai kovoti dėl bronzos. Kirgizas įveikė norvegą Morteną Thoreseną, o pusfinalyje palaužė armėną Armaną Bagdasarianą ir, patekęs į finalą, duris į paguodos turnyrą atvėrė visiems savo buvusiems varžovams.

Pirmas Tito varžovas kovoje dėl bronzos Christophas Burgeris iš Austrijos atsilaikė tik pusantros minutės. Užėjimas už nugaros, nubloškimas ir ridenimai – tokio arsenalo pakako Titui tam, kad kovą baigtų ankščiau laiko.

Kita stotelė – norvegas Mortenas Thoresenas. Skandinavas akiplėšiškai ėjo į priekį ir netrukus buvo pamalonintas – teisėjai Titui skyrė įspėjimą. Vis dėlto pirmą kėlinuką kaunietis atlaikė ir antroje dvikovos pusėje atrodė šviežesnis. Išsikvėpęs norvegas nuleido galvą ir žengė atgal. Toks vangus elgesys sulaukė atsako – norvegas siunčiamas į parterį, kur Titas titaniškų pastangų dėka tiesiog su šaknimis jį atplėšia nuo kilimo ir atveria savo taškų kraitę (2:0). Tai buvo lūžis, riba, kurią perėjęs Titas jau nepaleido vadžių iš rankų. Norvegas sugniuždytas, bet nepalaužtas. Vikingui laikas pradėjo sekti per greitai, jis puolė į priekį, bet prasmigo kaip aikido treniruotėje (4:0). Lieka dar 30 sekundžių. Kerševičius vėl kontraatakuoja ir prideda dar du taškus (6:0), ir iki finalinės sirenos sėkmingai „degina“ laiką.

Vakare lemtinga akistata dėl bronzos su armėnu Armanu Bagdasarianu buvo palankesnė varžovui. „Susitiko labai lygūs atletai. Pirmame kėlinyje spaudė armėnas, o antrame varžovą spaudė Titas. Deja, Kerševičius dvikovos metu padarė vieną grubią klaidą – išėjo už kilimo ribos. Tai buvo bronzos vertės klaida. Vėlesnės kauniečio atakos buvo bevaisės, jam taip ir nepavyko atkovoti vienintelio prarasto taško ir armėnas šventė pergalę rezultatu 0:1”, – komentavo Tito treneris Saulius Liaugminas.

Galutinėje įskaitoje Titas Kerševičius užėmė 5 vietą tarp 31 dalyvio.

P. Danilevičius nugalėjo amerikietį, betnusileido baltarusiui

Pergalingai savo dvikovą Snine (Slovakija) vykstančiame pasaulio jaunių čempionate pradėjo Povilas Danilevičius. Sunkiasvorių mūšyje jis per 3 min. 25 sek. įveikė JAV atletą Ethaną Anderseną.

Nemažą šios pergalės dalį drąsiai sau gali atsiseikėti mūsų trenerių štabas. Po įspūdingo pradžios jau 7 sekundę buvęs ignalinietis nubloškė varžovą ir atliko du ridenimus. Dar po minutės pakartojo panašią kombinaciją ir esant rezultatui 9:2 sustingo. Jau savo pergale patikėjusį Povilą per liemenį pričiupo Andersenas, atliko keturbalsį veiksmą ir prispaudė mentėmis prie kilimo. Savo gimtadienį švenčiantis treneris Olegas Antoščenkovas įžvelgė neleistiną graikų-romėnų imtynėse amerikiečio judesį ir žaibiškai pareikalavo video peržiūros. Komisijos verdiktas – amerikietis neteisus. Antrame kėlinuke Povilas dar pora kartų prasileido varžovo atakas, bet sugebėjo apsiginti, o, likus daugiau nei pusė minutės iki finalinės sirenos prigavo varžovą, nublo6k4 ant kilimo ir iškovojo pergalę rezultatu 11:2.

Deja, akistata aštunfinalyje su Europos jaunių čempionatu prizininku Arsenu Syčiovu-Bopembe iš Baltarusijos susiklostė visiškai priešingai. Galingas varžovas nuo pirmų sekundžių privertė Povilą gintis ir, sulaukęs lietuvio klaidos išmaniai ja pasinaudojo – praėjo į liemenį, atliko metimą ir iškovojo švarią pergalę.

Svorio kategorijoje iki 100kilogramų galynėsis 24 atletai.