Trasą, kurioje varžysis geriausi šalies dviratininkai, turės progą išbandyti ir šios sporto šakos mėgėjai. Pirmą kartą istorijoje bus surengtas „Mini turas“, kuriame 4 kilometrų ilgio specialiai įrengtą trasą galės įveikti visi norintieji.

Sirgaliai ir mėgėjai galės suprasti bei pajausti, ką reiškia važiuoti greta didžiausiu šalies dviračių sporto žvaigždžių. Kartu su mėgėjais važiuos pasaulio ir Europos treko čempionė, Pekino olimpinių žaidynių dalyvė Simona Krupeckaitė bei pasaulio jaunimo dviračių treko čempionas Svajūnas Jonauskas.

„Tokia akcija vyksta pirmą kartą, tačiau tikiuosi, kad ji taps tradicinė, – pasakojo S. Krupeckaitė. – Tai gražus renginys. Tikiuosi, kad ateis daug žiūrovų ir visiems bus smagu.“

Pasaulio jaunimo čempionas S. Jonauskas antrino vienai garsiausių šalies dviratininkų: „Manau, kad turėtumėme sulaukti daug jaunimo, o tai yra labai gerai. Reikia, kad dviračių sportas Alytuje plėstųsi.“

Dviratininkai viliasi, kad tokios akcijos padės dar sparčiau populiarėti šiam sportui Lietuvoje. Didesnis matomumas ir žinomumas visada pritraukia daugiau vaikų sportuoti.

„Tikiuosi, kad tai įkvėps vaikus sportuoti. Reikia, kad auganti karta matytų pavyzdį ir liptų ant dviračio“, – mintimis dalijosi S. Krupeckaitė.

„Mini turas“ – mėgėjams skirtas pramoginis važiavimas neskaičiuojant laiko. Tai galimybė išmėginti profesionalų trasą ir čempionato metu tapti ne tik žiūrovu, bet ir dalyviu. Dalyvių amžius nėra ribojamas, svarbu turėti techniškai tvarkingą dviratį ir šalmą.

Visi norintieji dalyvauti turi birželio 29 dieną atvykti į Alytų, kur prie Sporto ir rekreacijos centro (Naujoji g. 52) prasidės „Mini turas“. Visi dalyviai nuo 10 valandos ryto galės atsiimti dalyvio paketus. Norintieji dalyvauti turi užsiregistruoti Lietuvos dviračių sporto federacijos puslapyje (LDSF.lt/mini-turas).

Lietuvos dviračių plento čempionato “Mini turo“ trasa

Iš kart po „Mini turo“ finišo, prie starto linijos stos tokios dviračių sporto žvaigždės kaip Ramūnas Navardauskas, Ignatas Konovalovas, Gediminas Bagdonas, Aidis Kruopis. Alytaus garbę gins vietiniai herojai Žydrūnas Savickas ir Marius Bernatonis.

Visi „Mini turo“ dalyviai gaus „Neptūno” ir „Corny” dovanas, o visi sėkmingai įveikę profesionalams paruoštą įkalnę ir pasiekę finišą gaus ir atminimo dovanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)