Tarp 88 ėjikių N. Aidietytė užėmė 23 vietą, B. Virbalytė – 34-ą, K. Saltanovič – 43-ią. Komandinėje įskaitoje lietuvės nusileido tik Rusijos, Kinijos, Portugalijos, Ispanijos, Italijos ir Ukrainos sportininkėms bei užėmė 7 vietą.

„Oras šiandien taip netikėtai pasikeitė, nebebuvo karščio, tai jau nujaučiau, kad visos ėjikės lėks. Kai pradėjome eiti, aš iškart priekyje laikiausi, bet pirmą kilometrą lėtokai visos praėjome. Mano savijauta tokia įdomi buvo, kažkaip prastai jaučiausi, tai jau galvojau man „mišios“ bus šiandien, – juokėsi naujo rekordo autorė. – Antrą kilometrą jau 20 sekundžių praėjome greičiau ir nuo tol iki 12-to kilometro laikiausi lyderių grupėje.

Ėjau drąsiai, po 10 km mačiau, jog galiu ir Lietuvos rekordą pasiekti. Jaučiausi irgi neblogai, tad nemaniau, jog sulėtėsiu drastiškai ir rekordui nepraeisiu. Gaila, kad paskutinius 5 km sulėtėjau, gal dėl to, jog grupė išsidraskė ir nebebuvo kompanijos su kuo pasilaikyti. Tik paskutiniame kilometre bandžiau „susigaudyti“ dar porą ėjikių, kad rezultatas būtų kuo geresnis ir užimta vieta aukštesnė.“

Varžybų nugalėtoja tapo geriausią sezono rezultatą pasaulyje pasiekusi rusė Anisija Kirdiapkina, kurios laikas – 1 val. 26 min. 31 sek. Antrą vietą užėmusi kinė Hong Liu atsiliko 27 sek., o trečia finišavusi dar viena Rusijos sportininkė Elmira Alembekova pralaimėjo 31 sek.

Šeštadienį taip pat vyko vaikinų 10 km varžybos, kuriose startavo ir vienas lietuvis – Martynas Jarusevičius. Sportininkas distanciją įveikė per 44 min. 30 sek. bei užėmė 23 vietą. Nugalėjusiam kinui Wenkui Gao Lietuvos ėjikas pralaimėjo 4 min. 50 sek.

Sekmadienį vyrų 20 km rungtyje startuos Marius Žiūkas ir Genadijus Kozlovskis, o merginų 10 km varžybose jėgas išbandys seserys Monika ir Živilė Vaiciukevičiūtės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)