Lietuvos ekipa 11:6 (2:2, 4:2, 3:0, 2:2) nugalėjo Bresto srities vandensvydininkus, 10:7 (3:3, 3:2, 0:2, 4:0) privertė pasiduoti Gomelio srities komandą, 10:13 (3:2, 2:4, 2:2, 3:5) pralaimėjo Minsko SDJŠOR-4 atstovams ir 8:14 (2:5, 0:4, 4:2, 2:3) turėjo pripažinti Minsko RCOP-BGUFK ekipos pranašumą.

Su Vitebsko ir Mogiliovo komandomis Lietuvos rinktinė žais antrame ture spalio mėnesį. Po šių rungtynių vyks ir finalo turnyrai dėl 1-4 ir 5-7 vietų.

„Šių metų Baltarusijos čempionatas labai įdomus - net 6 komandos pretenduoja į finalo ketvertą ir į medalius. Gaila, kad dėl įvairių priežasčių mūsų komandoje negalėjo rungtyniauti pagrindinis vartininkas Andrejus Pometka, atakų lyderis Janas Bakulo, kiti pajėgūs žaidėjai. Turnyre patikimai rungtyniavo veteranai Egidijus Sutkus ir Darius Džiugas. Blankiai atrodė vienas lyderių Julius Goštautas, tačiau nudžiugino Mantas Pelakauskas.

Antonui Sugoniakui teko rungtyniauti sau neįprastoje centro puolėjo pozicijoje, tačiau su šia užduotimi jis neblogai susitvarkė. Didelis krūvis teko jaunajam mūsų vartininkui 17-mečiui Raimondui Kazlauskui. Geriausiai mūsų sužaistose rungtynėse su Gomelio komanda jis rungtyniavo sėkmingai, tačiau svarbiame mače su Minsko SDJŠOR-4 jam pritrūko meistriškumo ir patirties. Jei pavyks į antrą turą ir finalo turnyrą suburti visus Lietuvoje ir užsienyje rungtyniaujančius pajėgiausius vandensvydininkus, galime drąsiai pretenduoti į čempionato medalius. Bet kokiu atveju šios šis turnyras - puiki mokykla mūsų žaidėjams“, - tvirtino Lietuvos rinktinės treneris Nerijus Papaurėlis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją