Pirmą turnyro dieną atjauninta Lietuvos rinktinė, sudaryta iš Vilniaus ir Kauno sportininkų, susitiko su Moldovos vandensvydininkais.

Atkakli kovo vyko du kėlinius, tačiau vėliau lietuviai neatlaikė didesnę patirtį turinčių Moldovos sportininkių spaudimo ir nusileido 8:13. Šiose rungtynėse Julius Goštautas pelnė 4 įvarčius. Baltarusiai po atkaklios ir permainingos kovos laimėjo pas Kijevo komandą rezultatu 11:10.

Šeštadienį mūsų rinktinė rungtynes su baltarusiais pradėjo labai vangiai ir po dviejų kėlinių atsiliko 3:8. Tačiau trečiajame kėlinyje pelnė net 4 įvarčius, ketvirtame dar 3, ir rezultatas tapo 10:8. Moldovos vandeniai nugalėjo Kijevo sportininkus rezultatu 16:7 ir po dviejų dienų tapo turnyro lyderiais.

Paskutinę varžybų dieną Moldovos komanda nugalėjo Minsko RCOP ekipą rezultatu 13:8 ir tapo šio turnyro nugalėtojais. Lietuvos rinktinė 6:9 pralaimėjo Kijevo vandensvydininkams.

Trys komandos - Baltarusijos, Ukrainos ir Lietuvos - surinko po lygiai taškų ir vietas turnyrinėje lentelėje lėmė įmestų ir praleistų įvarčių skirtumas. Dviejų įvarčių pranašumas buvo Lietuvos rinktinės naudai, jai ir atiteko sidabro medaliai, treti liko Ukrainos, ketvirti - Baltarusijos sportininkai.

Geriausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas Lietuvos rinktinės vartininkas Andrejus Pometka.

Lietuvos rinktinės artimiausios varžybos laukia gegužės mėnesį Vilniuje, kur vyks Baltijos šalių čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)