Į Vengriją ketvirtadienį išvyks šešios merginos ir keturi vaikinai: Gintarė Venčkauskaitė (21 metai; 34 vieta pasaulio reitinge), Lina Batulevičiūtė (24; 50), Ieva Serapinaitė (18; 77), Emilija Serapinaitė (18; 102), Aurelija Tamašauskaitė (17; 197), Karolina Gužauskaitė (19; 200), Justinas Kinderis (26; 1), Lukas Kontrimavičius (21; 103), Dovidas Vaivada (16; 298) ir Artūras Bartaševičius (20; be reitingo taškų).

Iš pajėgiausių Lietuvos penkiakovininkų Vengrijoje nebus tik Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės (29; 1).

Sportininkus į varžybas lydės 4 treneriai – Artūras Kalininas, Henrikas Eismontas, Pavelas Makarovas ir Julius Staškūnas.

Pasaulio čempionas ir vyrų reitingo lyderis J. Kinderis teigia su nekantrumu laukiąs pirmųjų varžybų.

„Prieš pirmąjį startą jaučiuosi puikiai. Laukių varžybų, nes per jas pamatysiu, ką reikia taisyti, kaip esu pasirengęs fiziškai, – sakė sportininkas. – Jaučiuosi gerai pasirengęs, pirmiausia, psichologiškai, nes gerą fizinę formą planuoju pasiekti tik vasarą prieš pagrindines varžybas. Didėjant patirčiai pradedu vis labiau vertinti technines rungtis - šaudymą, fechtavimą ir jojimą. Joms pastaruoju metu ir skyriau daugiausia dėmesio. Aišku, nepamiršau bėgimo ir plaukimo, bet, kaip jau minėjau, gerą fizinę formą turėčiau pasiekti vėliau“.

J. Kinderis neturi tikslo būtinai laimėti varžybas Vengrijoje, bet žada siekti aukščiausių vietų.

„Važiuoju kovoti! Šios varžybos man bus kaip tramplinas į visą sezoną“, – teigė pasaulio čempionas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)