Lietuvis kiek aktyviau pradėjo kovą – 25 sek. jo mėginimą praeiti į liemenį atmušė rusas. Netrukus varžovas perėmė iniciatyvą ir atliko panerimą po ranka (34 sek.), nubloškimą ir ridenimą. Tą patį veiksmą – panerimą rusas pakartojo prasidėjus antrai minutei (1.06 min.). Rezultatas tapo 0:7 - šios persvaros pakako, kad nugalėtoju būtų paskelbtas atletas iš Rusijos.

Kristupui beliko tikėtis, kad rusas prasiskins kelią iki finalo ir ištrauks jį į paguodos turnyrą, kur galės kovoti dėl „bronzos“. Deja, rusą ketvirtfinalyje įtikinamai įveikė kirgizas Zamiras Dunkanbajevas ir palaidojo K.Šleivos viltis ristis „paguodoje“.

R. Fridrikas trečioje imtyje pralaimėjo austrui

Sofijoje vykstančiame pasaulio jaunimo čempionate pergalę pirmoje imtyje iškovojo Romas Fridrikas. Svoryje iki 84 kilogramų Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis jau pirmame kėlinuke aiškia persvara 8:0 nugalėjo Praveeną Dagarą iš Indijos.

Aštuntfinalyje R. Fridrikas kovojo su 2010 metų Europos jaunių čempionu ukrainiečiu Samiru Vološaninu ir nugalėjo jį rezultatu 1:0/1:1.

Kitoje akistatoje trenerių Olego Antoščekovo ir Vitalijaus Nagovicino auklėtinis susitiko su Danielu Gastlu iš Austrijos. Austras iš kovos eliminavo Kimą Seungjuną ir pajėgų vengrą, Europos jaunimo čempionato antros vietos laimėtoją Zsoltą Toroką.

Deja, Romui Fridrikui nepavyko peržengti ketvirtfinalio barjero. Trečioje kovoje buvęs visaginietis nusileido austrui Danieliui Gastlui. Belieka tikėtis, kad pusfinalyje austras bus pajėgesnis už uzbeką Jachongirą Turdijevą ir atvers Romui kelią į paguodos turnyrą, kuriame jo lauktų lemiamos akistatos dėl bronzos.