Jis startuos šių metų rugpjūčio 1 d. 11 val. Klaipėdoje, Teatro aikštėje (Teatro g.), o finišuos ten pat rugsėjo 14 d.

Paklaustas, kaip jaučiasi prieš būsimąjį startą, Aidas patikino, kad jam yra gerai pasirengęs: „Labai svarbu gera nuotaika. Puiku, kad atlėgo karščiai. Nesmarkus lietus bėgant irgi gerai“. Per dieną jis ketina nubėgti apie 80 kilometrų. Beje, kasdien prie jo galės prisijungti ir bėgti visi norintys.

Šio bėgimo metu patyręs daugelio maratonų dalyvis bėgs per devynias Europos valstybes ir įveiks 3250 kilometrų. Beje, pernai A. Ardzijauskas per 24 dienas apibėgo Lietuvą ir įveikė per 1 tūkst. kilometrų. Iš viso jis yra nubėgęs apie 50 tūkst. kilometrų.

Per metus A. Ardzijauskas  nubėga apie 5000 km, vidutiniškai po 17 km kasdien. Septynis kartus jis yra bėgęs iš Nidos į Būtingę, keturis kartus – aplink Balatono ežerą, tris kartus iš Vilniaus bėgo į Taliną.

Aidas yra apibėgęs Vatikaną ir Gibraltarą, įveikęs 17 klasikinių maratonų, 8 kartus dalyvavęs 100 kilometrų bėgimuose, 6 kartus – 101 kilometro, 3 kartus – 50 kilometrų, 2 kartus – 6 valandų bėgimuose.

„Dabar pabandysiu apibėgti Baltijos jūrą. Noriu parodyti, ką gali žmogus. Be to, tai puikus būdas garsinti Lietuvą, populiarinti ugniagesio gelbėtojo profesiją, bėgimą ir sveiką gyvenimo būdą, - vardija A. Ardzijauskas.

Nuo Klaipėdos iki Būtingės, per Latviją ir Estiją Aidas bėgs dviračių takais. Suomijoje, Danijoje, Švedijoje ir Vokietijoje palei greitkelius irgi yra dviračių takai. Keliu bėgs tik su atšvaitais ir prieš automobilių eismą. Tamsiuoju paros metu bėgti neketina. Latvijoje ir Suomijoje prie Aido prisijungs šių šalių bėgikai.

Bėgimo Baltijos pajūriu metu bus renkamos aukos žuvusių ugniagesių šeimoms paremti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)