Nors pergalė Vimbldone 26-erių metų tenisininko sąskaitą papildė 2000 ATP taškų (9360), atotrūkis nuo pirmoje vietoje esančio serbo Novako Djokovičiaus (12310) tebėra didelis – beveik 3000.

I. Lendlo, kuris pats dar žaisdamas buvo iškopęs į pirmąją reitingo vietą, teigimu, A. Murray jau dabar gali būti laikomas geriausiu, nes yra ir „US Open“, ir Vimbldono, ir olimpinis čempionas. Nė vienam kitam tenisininkui nepavyko per metus iškovoti daugiau nei vieno „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro trofėjaus. N. Djokovičius į viršų kėlė tik „Australian Open“ laimėtojo taurę.

„Novakas yra puikus žaidėjas, nesupraskite manęs klaidingai. Jis demonstruoja nepriekaištingus rezultatus, tai atsispindi ir reitinge. Tačiau Andy turi du „Didžiuosius kirčius“ ir olimpinį aukso medalį. Taigi iš to galima padaryti išvadas“, – teigė tenisininko treneris.

Tuo, kad nėra pirmas stebėjosi ir pats A. Murray. „Laimėjau du „Didžiuosius kirčius“, trečiame žaidžiau finale, iškovojau olimpinį auksą, tačiau iki pirmosios vietos man dar toli. Nežinau, kodėl taip yra... Galbūt mano žaidimui trūksta stabilumo. Be to, praleidau „French Open“, o tai tikrai nepadėjo“, – sakė škotas.

„Netikiu, jog ATP reitingų sistema visiškai atspindi žaidėjo galimybes. Pripažinimą gauname laimėdami svarbiausius metų turnyrus. Jau geriau laimėsiu „Didįjį kirtį“ nei būsiu pirmąja pasaulio rakete“, – pažymėjo A. Murray.