A. Černovas buvo vienintelis iškeltas kandidatas. Susirinkime dalyvavo 26-i Lietuvos šachmatų federacijos nariai. 22 iš jų balsavo už A. Černovo kandidatūrą, 3 – susilaikė, vienas nedalyvavo balsavime.

Kaip svarbiausią savo užduotį antrosios kadencijos metu A. Černovas įvardino tikslą, kad vaikai žaisti šachmatais būtų mokomi mokyklose. Jis pabrėžė, kad Lietuvos šachmatų federacija dar vasarį pasirašė susitarimus su didžiųjų Lietuvos politinių partijų lyderiais, kuriais susitarta siekti, kad šachmatai būtų įtraukti į mokyklų mokymo programas.

„Sieksime įvesti šachmatų dėstymą mokyklose Lietuvoje. Dabar, kadangi sutartys su partijomis pasirašytos, pereiname prie konkrečių veiksmų. Analizuojame, kaip galėtų vykti šachmatų trenerių ir mokyklų bendradarbiavimas, vertiname teisinę bazę, netrukus pereisime prie derybų su Švietimo ir mokslo ministerija“, – sakė A. Černovas.

Visuotinio narių susirinkimo metu taip pat išrinkti ir kiti šachmatų federacijos valdymo organai – federacijos taryba, kurią sudaro 6 nariai, du viceprezidentai bei Etikos ir ginčų bei Revizijos komisijos. Tarybos viceprezidentais tapo Arvydas Baltrūnas ir Raimondas Paliulionis. Etikos ir ginčų komisijos pirmininku išrinktas Antanas Zapolskis, Revizijos komisijos pirmininku – Darius Zagorskis. Federacijos tarybos nariais tapo Jonas Sidabras, Laimonas Kudžma, Rimantas Paliušis, Josifas Buršteinas, Donatas Vaznonis ir Zigmas Bitinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)