R. Berankiui tai bus debiutas pagrindinėse „Roland Garros“ varžybose: 2011 ir 2012 m. jis turnyrą praleido dėl traumų, o 2010 m. neįveikė atrankos barjero.

Lietuvos tenisininko mačas su J. Benneteau vyks pirmadienį.

Ričardas Berankis ir Remigijus Balžekas

Antrame rate lietuvio varžovu pretenduoja būti 31-erių metų italas Paolo Lorenzi (ATP-66) arba 27-erių metų vokietis Tobias Kamke (ATP-77). Tuo metu trečiame etape R. Berankio greičiausiai lauktų akistata su 31-erių metų šveicarų maestro Rogeriu Federeriu (ATP-3).

R. Berankio treneris Remigijus Balžekas sakė, jog pasirengimas dvikovai su Julienu Benneteau vyko normaliai, tačiau treniruotes trikdė lietus ir šaltas oras.

- Kaip vertinate Ričardo sportinę formą prieš artėjantį „French Open“ čempionatą?

- Pasirengimas vyko normaliai. Daug treniravomės su aukštos klasės žaidėjais. Vakar su Ernestu Gulbiu. Šiandien su Janko Tipsarevičiumi. Sužaidėm porą neblogų mačų. Sportinė forma tikrai nebloga. Tik gal pastarosiomis dienomis Paryžiuje sunkoka normaliai treniruotis. Pastoviai lyja ir gerokai šalta.

- Pirmame rate laukia akistata su 32-a pasaulio rakete Julienu Benneteau. Kaip vertinate burtus ir kas tai per varžovas?

- Tai tikrai grėsmingas ir labai patyręs varžovas. Galima sakyti jis žais namie. Nebus lengva. Bet mes jį gerai žinome ir stengsimės išnaudoti galimybes.

- Ričardas pirmą kartą karjeroje ant grunto sužaidė tiek mačų. Įdomu išgirsti jūsų pastebėjimus kaip jam sekėsi žaisti ant tokios dangos?

- Na taip, santykinai jis sužaidė nemažai mačų ant grunto, bet skambių pergalių nebuvo. Gal tik prieš Tommy Haasą pavyko sužaisti labai gerai. Gruntas sudėtinga danga ir reikalauja labai didelio pasiruošimo tiek techniniu požiūriu, tiek taktiniu. Žinoma fizinis pasirengimas turi būti nepriekaištingas.

Ričardas Berankis ir Remigijus Balžekas

- Esat patenkinti pasiektais rezultatais?

- Rezultatais esame nepatenkinti.

- Kaip Ričardo savijauta?

- Ričardo savijauta gera. Laukiame kada galėsime pradėti „French Open“ turnyrą.

- Ko gero apie galimą akistatą su Rogeriu Federeriu trečiame rate galvoja tik Ričardo aistruoliai, patys jūs taip toli nežvelgiate?

- I lentelę kartais pasižiūriu ir toliau. Tačiau tenise privalai galvoti tik apie artėjantį vieną mačą ir nieko daugiau. Taip mes ir darome. Tikrai negalvojame apie jokias kitas dvikovas, tik su J.Benneteau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)