Pinigų stygius – ne problema

Šiuo metu greta onkologijos centro esantį aikštyną sudaro keturios teniso aikštės, be to, yra ir smėlio aikštelė, skirta paplūdimio tenisui.

Papildomai norima pastatyti dar dvi aikštes. 40 tūkst. litų projektui, kurį parengė Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynas, šiemet skyrė Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas. Tačiau iš viso darbai kartu su būtinos infrastruktūros įrengimu, B. Jurčio skaičiavimu, kainuos dešimt kartų daugiau.

Vis dėlto dejuoti dėl lėšų stygiaus pranciškonai nepratę ir net neabejoja, jog gražios idėjos virs kūnu.

„Vis tiek dirbame, nes žinome, kad turime padaryti. Jeigu nepadarysime, žmonės ir toliau važiuos lauk“, – paaiškino brolis Benediktas.

Tenisas – kaip terapija

Kam vienuolynui prireikė teniso aikštyno? B. Jurčys neslepia, jog tarp ordino brolių uostamiestyje tik jis vienas laisvalaikiu paima raketę į rankas.

Tačiau aikštės atviros visiems klaipėdiečiams, o savaitgaliais čia buriasi onkologijos centro bendruomenė.

„Ligoniams ir jų artimiesiems reikalinga ne tik medicininė, bet ir dvasinė, socialinė, psichologinė pagalba. Taip atsirado mintis įkurti teniso kortus. Žinoma, daliai ligonių sveikata leidžia tik ateiti pasižiūrėti, kaip žaidžia kiti, bet ir tai yra savotiška terapija. Be to, yra artimieji. Kartais jiems labiau reikia pagalbos nei patiems ligoniams. Nors dažnas ir nemoka žaisti, einame į aikštę, mušinėjame kamuoliuką. Taip bent kažkiek atitraukiame žmones nuo juodų minčių“, – pasakojo kunigas, tenisą vadinantis ne tik sportu, bet ir menu.

Be to, brolis Benediktas puoselėja viltis išplėstą teniso aikštyną paversti neįgaliųjų traukos vieta. Tarpininkaujant Tarptautinei teniso federacijai (ITF), rugpjūtį į Klaipėdą atvyks judėjimo negalią turintys žaidėjai iš užsienio, pademonstruosiantys neįgaliųjų teniso subtilybes.

„Mano svajonė, kad Klaipėdos ir jos rajono neįgalieji įsitrauktų į sportą“, – sumanymais dalinosi brolis Benediktas.

Bėgimas suteikia viltį

Žemės sklypą, kuriame kuriasi teniso aikštynas, panaudos sutartimi suteikė Klaipėdos savivaldybė.

Tenisas – ne vienintelė priemonė, kuria vienuoliai siekia padėti sunkios ligos užkluptiems žmonėms. Šį pavasarį uostamiestyje jau šeštą kartą vyks Vilties bėgimas. Tūkstančius žmonių sutraukiančiame renginyje ne tik renkamos aukos onkologijos centro reikmėms, bet ir siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į vėžiu sergančių žmonių ir jų artimųjų problemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)