Šeštadienį namuose „Dragūno“ rankininkai 30:28 (16:15) įveikė Kragujevaco „Radnički“ (Serbija) komandą.

8 įvarčius nugalėtojams pelnė Jonas Truchanovičius, 5 - Tadas Stankevičius, po 4 - Gražvydas Juška ir Edvinas Vorobjovas, po 3 - Darius Jasinskas ir Gediminas Vaitkus, 2 - Evaldas Griežė, 1 - Mindaugas Dumčius.

Varžovų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo Aleksandras Bosičius, Dejanas Pralica ir Ivanas Rajicevičius (po 5 įvarčius).

Artūras JUŠKĖNAS („Dragūno” ekipos treneris): „Manęs nenustebino nei serbų, nei mūsų žaidimas. Mes parodėme tai, ką galėjome. Kovėmės iš paskutiniųjų. Jei būtų galėję žaisti mūsų lyderiai, žaidimas būtų visai kitoks, o dabar iš savo vyrų negaliu reikalauti to, ko iš pagrindinės sudėties žaidėjų. Jie tiesiog negali to įvykdyti. Džiaugiuosi tuo, kad žaidėme kaip tikra vieninga komanda ir parodėme sportinį charakterį. Žaidėjai, net ir kęsdami skausmus, susileidę nuskausminamųjų vaistų, bėgo į aikštę. Blogai, kad mus svarbiu metu užklupo traumos, tačiau tokia sporto realybė. Žaidžiame trijuose čempionatuose: Lietuvos rankinio lygoje, Baltijos rankinio lygos pirmenybėse ir Europos Iššūkio taurės varžybose. Su mūsų finansinėmis galimybėmis tai – per daug. Mes negalime sau leisti įsigyti po du vienodo pajėgumo žaidėjus kiekvienoje pozicijoje, tad patyrus traumą vienam žaidėjui, darosi sudėtinga užlopyti skyles. Buvome parašę paraišką iš Kūno kultūros ir sporto departamento programų gauti lėšų sportiniam procesui, tačiau negavome. Pasirodo mes esame to neverti. Mums patvirtino, kad skirs lėšų pagal kitą programą – sportiniam inventoriui, tačiau treniruočių procesui ir sportininkų meistriškumui kelti mes lėšų, anot valdininkų, nenusipelnėme. Tai skaudu, bet tokia realybė”.

Dragan STUDER („Radnički” ekipos treneris): “Buvo kietas žaidimas, tačiau rezultatas galėjo mums būti ir geresnis. Noriu pasveikinti varžovus ir pagirti juos už gražų žaidimą. Taip pat ačiū klaipėdiečiams už labai šiltą priėmimą. Visgi, mes tikimės geresnio žaidimo atsakomosiose rungtynėse rytoj. Prieš šią dvikovą apie „Dragūną” mažai ką žinojome, aš šią Serbijos ekipą treniruoju vos 7 dienas, anksčiau treniravo kitas treneris, tačiau ekipą paliko. Mums dabar nėra lengva, tačiau tikiu, kad galime rytoj laimėti. Prognozuoju, kad rytoj laukia karšta kova ir pažadu geresnį mūsų žaidimą”.

Atsakomasis susitikimas sekmadienį vėl bus žaidžiamas Klaipėdoje.

Klaipėdos „Dragūnas“ šiame sezone antrame etape keturių ekipų B grupės turnyre Moldovoje net 23 įvarčių skirtumu - 47:24 (26:13) - sutriuškino „Ruislip Eagles“ (Anglija) klubą, 29:21 (15:12) įveikė „SPE Strovolos“ (Kipras) atstovus bei 28:24 (16:12) privertė pasiduoti šeimininkę - „Olimpus-85-USEFS“ (Moldova) ekipą, o trečiame etape dėl svečiuose daugiau pelnytų įvarčių - 27:22 ir 24:29 - įveikė Zaporožės ZTR (Ukraina) komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)