Nors lietuviams nepavyko patekti tarp greičiausiųjų, abu jie pasiekė asmeninius slalomo milžino rungties FIS taškų rekordus. Šie taškai skaičiuojami pagal atsilikimą nuo lyderio. A. Tumas pirmą dieną užėmė 53-ią vietą (136,58 FIS taško), antrą buvo 38-as (133,36). K. Janulionio rezultatai – 57-a (139,97) ir 40-a (136,16) vietos.

A. Tumas ir K. Janulionis rengiasi vasario 5 d. Šladminge (Austrija) prasidėsiančiam pasaulio čempionatui. Ten Lietuvos garbę gins ir absoliuti šių metų šalies moterų čempionė 18-metė Ieva Januškevičiūtė.

Kartu su kitų šalių slidinėjimo talentais FIS stovykloje dalyvaujanti I. Januškevičiūtė po Lietuvos pirmenybių, kurios baigėsi sausio 18 d., startavo net septyneriose varžybose Italijoje. Geriausiai jai sekėsi nacionalinėse jaunimo slalomo lenktynėse, kuriose lietuvė užėmė 16-ą vietą (143,37).

Pirmą kartą FIS varžybų skonį Slovakijoje ir Čekijoje pajuto 12-mečiai pusbroliai Radvilas ir Matas Janulioniai.

Radvilas kartu su savo tėvu Adomu į Slovakiją atvyko tiesiai iš Kronplaco, kur vyko mūsų šalies čempionatas, o Matas ir jo tėvas Jurgis atkeliavo iš Lietuvos.

Vratnoje (Slovakija) ir Rički (Čekija) vykusiose FIS vaikų varžybose turėjo startuoti ir trenerės Anželos Aleksandravičienės auklėtinės Eglė Augustaitytė ir Greta Piliponytė, tačiau abi sportininkės susirgo.

Iš varžybose dalyvavusių lietuvių geriau sekėsi R. Janulioniui. Jis Vratnoje užėmė 28-ą, o Rički – 26-ą vietą slalomo milžino rungtyje. Tuo tarpu M. Janulionis pirmose lenktynėse nefinišavo, o antrose buvo 45-as tarp 52 dalyvių, startavusių 1999-2000 m. gimusių sportininkų grupėje.

„Slovakijoje Radvilas nuo pirmą vietą užėmusio sportininko atsiliko kiek mažiau nei 8 sek., o Čekijoje, kur varžybos vyko labai stačiame šlaite – tik 5,95 sek. Tai tikrai geras debiutas. Paskaičiavau, kad tarp 2000 metais gimusių vaikų Radvilas vienose lenktynėse buvo 9-as, kitose – 11-as.

Rički susirenka stipriausi jaunieji Čekijos, kitų šalių kalnų slidininkai. Slalome pasirodėme prasčiau, bet dėl to tikrai nesikrimtome. Metais už mūsiškius vyresni slidininkai važiuoja kaip suaugę, o kai kuriems, atvykusiems iš Balkanų šalių, jau ir ūsai kalasi. Todėl mums per anksti buvo tikėtis geresnių rezultatų – juk Radvilas sveria vos 39 kg. Kitą sezoną, kai vaikinai sutvirtės, jiems bus lengviau. Tokiame amžiuje ir metų skirtumas daug lemia“, - aiškino A. Janulionis.

Lietuvos kalnų slidininkai ir artėjantį savaitgalį dalyvaus varžybose. Vieni – „LEKI taurės“ ir „Žalgirio“ žiemos žaidynių lenktynėse Ignalinoje, kiti keliaus į Siguldą, kur startuos Latvijos taurės varžybose.

„Karoliui Janulioniui tai bus paskutinis jėgų išbandymas prieš pasaulio čempionatą, todėl vyksime į Latviją. Ten vyks Super-G, slalomo milžino ir slalomo lenktynės, bus didesnė konkurencija“, - teigė A. Janulionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)