Lietuvos jaunimo rinktinės pagrindą sudarė Vilniaus Vandens sporto mokyklos auklėtiniai, o jaunių Alytaus SRC ir Kauno PM sportininkai.

Pirmąją varžybų dieną, po varginančios kelionės, Lietuvos jaunimas, treniruojamas Nerijaus Papaurėlio ir Tadeušo Pašuko, 9:11 nusileido Danijos komandai, o jauniai, treniruojami Tomo Vainikonio ir Artūro Šimansko, pralaimėjo suomiams - 9:14.

Kitą dieną jaunimas ir jauniai žaidė po dvejas rungtynes. Jaunimas nesunkiai 10:4 įveikė Suomiją ir šventė pergalę 16:13 prieš Švediją. Net 10 įvarčių lietuviams rungtynėse su švedais pelnė Vilniaus VSM auklėtinis Julius Goštautas. Jauniai 10:17 nusileido Danijai, tačiau 20:9 nugalėjo Švediją.

Pagal varžybų nuostatus paskutinę varžybų dieną buvo žaidžiami pusfinalio mačai: jaunimas dar kartą susitiko su švedų bendraamžiais ir laimėjo 10:8, o jauniai 10:16 nusileido danams.

Jaunių grupėje lietuviai dėl trečios vietos susikovė su Švedijos vandensvydininkais ir nugalėjo 13:7 bei pasidabino bronzos medaliais. Auksas atiteko suomiams, 18:9 pranokusiems Daniją.

Daugiausiai įvarčių jaunių čempionate pelnė Tomas Janavičius (Kauno Plaukimo mokykla) - 22.

Jaunimo rinktinė finale dėl pirmos vietos susirungė su praėjusių metų finalininkais Danijos atstovais, kuriems pogrupio rungtynėse buvo pralaimėta. Tris kėlinius pirmavo danai, tačiau lietuviams pavyko persverti rezultatą ir išplėšti pergalę 12:10 (3:4, 3:3, 2:2, 4:1).

Geriausiu jaunimo čempionato žaidėju buvo pripažintas Julius Goštautas, kuris iš viso pelnė 26 įvarčius.

Bronza atiteko Švedijai, 12:7 nugalėjusiai Suomiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)