Pusfinalyje Vilniaus VSM „Baltic Amadeus“ vandensvydininkai nesunkiai nugalėjo Lietuvos jaunimo rinktinę 12:6, o Elektrėnų sporto centras „Žaibas“ įveikė Lietuvos jaunių rinktinę 8:3.

Finalinėje kovoje dėl trečios vietos susitiko Lietuvos jaunimas, treniruojamas Nerijaus Papaurėlio ir Tadeušo Pašuko, ir Lietuvos jaunių rinktinė, treniruojama Tomo Vainikonio ir Artūro Šimansko.

Beje šios abi komandos jau sekančią savaitę dalyvaus Europos Šiaurės ir Baltijos jūros šalių čempionate Suomijoje ir šios varžybos abiem komandom - paskutinė repeticija prieš šias atsakingas varžybas.

Lygi kova vyko tik du kėlinius, po to jaunimas įrodė savo pranašumą ir nugalėjo rezultatu 17-6.

Didžiajame finale vyko labai atkakli kova. Naujai suformuota, iš Kauno ir Vilniaus vyresnės kartos žaidėjų, Elektrėnų sporto centro komanda „Žaibas“, treniruojama Liudo Putrimo, po dviejų kėlinių pirmavo rezultatu 3-1 prieš šalies čempionus Vilniaus „Baltic Amadeus“ vandensvydininkus. Po trečias kėlinio rezultatas buvo lygus - 5:5, tačiau vilniečiai padidino žaidimo spartą ir per ketvirtą kėlinį pelnė net 7 įvarčius, o elektrėniškiai tik du. Nerijaus Papaurėlio treniruojama sostinės komanda pasipuošė „Žalgirio draugijos“ aukso medaliais ir įsivežė namo čempionų taurę.

Geriausiais žaidėjais buvo pripažinti - kaunietis Tomas Janavičius (jaunių rinktinė), vilnietis Igoris Sklizkovas (jaunimo rinktinė), elektrėniškis Benas Remeika ir Vilniaus „Baltic Amadeus“ puolėjas Julius Goštautas.

Gruodžio mėnesį pradžioje Elektrėnuose startuos Atviros Lietuvos taurės varžybos, kuriose dalyvaus Moldovos, Baltarusijos dvi, Lenkijos ir Lietuvos komandos. Tai bus baigiamosios šių metų suaugusiųjų Lietuvos vandensvydžio varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)