Iki pat paskutinių plaukimų tarp prizininkų buvęs K. Janulionis paskutiniame plaukime negalėjo finišuoti dėl jachtos gedimų ir galutinėje įskaitoje liko šeštoje vietoje.

Tuo tarpu M. Pajarskas vis gerino savo pozicijas ir iškovojo Europos čempionato sidabro medalį. Šie jauni perspektyvūs buriuotojai (jaunimo tarpe iki 21 m. M. Pajarskas 1-as, K. Janulionis 3-ias) bus vieni iš pagrindinių Lietuvos buriavimo vilčių į 2016 m. Rio Deženeiro olimpines žaidynes.

Taip pat šioje klasėje Dominykas Kneižys užėmė 29-ąją, Mantas Pekūnas - 37-ąją, Vėjas Pajarskas - 48-ąją, Mantvydas Černiauskas - 64-ąją, o Marius Žemgulis - 66-ąją vietas. Iš viso šioje klasėje dalyvavo 100 buriuotojų.

Moterų „Laser Radial“ jachtų klasėje nedalyvaujant Pasaulio čempionei Gintarei Volungevičiūtei – Scheidt, maloniai nustebino jaunoji Milda Eidukevičiūtė, kuri galutinėje įskaitoje užėmė aukštą 16-tą vietą iš 79 dalyvių, už savęs palikusi daugiau patyrusęs komandos drauges Aušrą Milievičiūtę (23 vt.) ir Viktoriją Andrulytę (26 vt.)

„Laser Standard“ jachtų klasėje Londono olimpinėse žaidynėse dalyvausiantis Rokas Milevičius užėmė 53 vietą iš 98 dalyvių. R. Milevičius viename iš plaukimų pateko į falstartą ir tai neleido jam užimti aukštesnės vietos.

Dabar geriausių Lietuvos buriuotojų Kauno „Bangpūčio“ buriavimo mokyklos auklėtinių Gintarės Volungevičiūtės – Scheidt, Juozo Bernoto ir Roko Milevičiaus laukia patys atsakingiausi startai Londono olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)