Bilietų perpardavinėjimas kitose šalyse nusižengia olimpiniams principams.

Jungtinėje Karalystėje tai laikoma nusikaltimu, už kurį gresia bauda iki 20 tūkst. svarų.

Pričiuptas V. Geraščenka teisinosi, kad jis „niekada neplanavo parduoti bilietų Jungtinėje Karalystėje“. Dabartinis Ukrainos olimpinio komiteto vadovas Sergejus Bubka pranešė, kad pareigūnas buvo iškviestas į Kijevą ir jam buvo pranešta apie nušalinimą.

Pagal taisykles, šalys, nepriklausančios Europos Sąjungai, bilietus į olimpiadą gali pardavinėti tik savo teritorijoje. Taip siekiama užtikrinti, kad bilietai nepateks į perpardavinėtojų rankas. „BBC London“ tyrimas atskleidė, kad kai kurių šalių pareigūnai prieš žaidynes ieško būdų, kaip susižerti sau pinigų į kišenę. V. Geraščenka per pokalbį Londone prašė, kad jam už bilietus būtų mokama grynais. Susitikimą žurnalistai nufilmavo slapta kamera.

Londono olimpiados rengėjai tikina, kad didelėmis pajėgomis kovoja su bilietų perpardavinėtojais. Tai daryti juos skatina visuomenės spaudimas, nes šių žaidynių paklausa yra milžiniška ir tik nedidelė dalis norinčiųjų gali gauti bilietus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją