Šiemet A lygoje rungtyniaus 8 klubai turintys A lygos licencijas.

Taip pat į A lygą išimties tvarka priimti „REO“ ir „Atlanto“ klubai.

„Šie klubai gali įvykdyti visus reikalavimus iki kovos 9-os dienos. Jei reikalavimai nebus įvykdyti – šiems klubams bus pritaikytos sankcijos. Jau dabar jiems yra apribotos sąlygos dėl naujų žaidėjų įsigijimo. FBK „Kaunas“ nepateikė jokių dokumentų ir neišreiškė noro dalyvauti A lygoje. Kiek mes žinome, „Kaunas“ dalyvaus I lygos čempionate“, - teigė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Taip pat LFF VK pritarė, kad naujoji Vilniaus regiono futbolo asociacija organizuotų futbolo varžybas sostinės apskrityje.

Liutauras Varanavičius
„Buvo atvažiavęs naujasis asociacijos prezidentas Gediminas Žemaitis, kuris pristatė naujosios asociacijos veiklą. VK pritarė regioninės sąjungos priėmimui į LFF narius, teikiant šį klausimą LFF konferencijai. Taip pat ši organizacija organizuos futbolo varžybas Vilniaus regione“, - teigė L. Varanavičius. Taip pat patvirtinta, kad A lygoje komandos rungtynėms galės registruoti daugiausiai po 5 užsieniečius.

2012 metų A lygos dalyviai:


1. Panevėžio „Ekranas“
2. Vilniaus MVFD „Žalgiris“
3. FK „Šiauliai“
4. Marijampolės FK „Sūduva“
5. Pakruojo „Kruoja“
6. Gargždų „Banga“
7. Tauragės „Tauras“
8. Alytaus „Dainava“
9. Klaipėdos „Atlantas“
10. Vilniaus FK REO

Po VK posėdžio taip pat paaiškėjo, kad Lietuvos futbolo I lygoje rungtyniaus 11 klubų. Tiesa, Lietuvos nacionalinės futbolo akademijos ekipa čempionate dalyvaus be konkurencijos.

Lietuvos futbolo I lygos dalyviai:


1. Kauno FBK „Kaunas“
2. Kėdainių „Nevėžis“
3. Trakų „Trakai“
4. Jonavos „Lietava“
5. Kėdainių „Lifosa“
6. Šilutės FK „Šilutė“
7. Kuršėnų „Venta“
8. Vilniaus „Polonija“
9. Palangos FK „Palanga“
10. Vilniaus „Granitas“
11. Lietuvos Nacionalinė futbolo akademija
(dalyvaus be konkurencijos)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją