Lietuviai išsiveržė į priekį po kapitono Artūro Žulpos įvarčio, tačiau vėliau mūsiškiai liko žaisti dešimtiese po Arvydo Novikovo pašalinimo. Rungtynėms baigiantis raudoną kortelę gavo ir Ernestas Pilypas, tačiau Lietuvos U-21 rinktinė išsaugojo pergalingą rezultatą.

„Džiaugiuosi, kad vaikinai parodė kovingumą bei charakterį, antrąją rungtynių dalį sužaidė disciplinuotai“, - sakė rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius.

Aktyvi pradžia davė vaisių

Lietuvos ekipai šiose rungtynėse negalėjo padėti diskvalifikuotas gynėjas Donatas Nakrošius bei saugas Rokas Urbelis, kuris per apšilimą pajuto skausmus ir buvo pakeistas.

Dvikovos pradžioje po šiurkščios klaidos baltarusiai galėjo pasižymėti, tačiau mūsiškius išgelbėjo vartininkas Tadas Simaitis. Nepaisant to, Lietuvos futbolininkai pradėjo rungtynes aktyviau, geriau kontroliavo kamuolį.

Vieną lietuvių smūgį atmušė vartininkas, o 21 minutę pagaliau pavyko pasiekti pirmąjį įvartį – suklaidinęs varžovą smūgiu iš aštraus kampo kamuolį į vartus pasiuntė U-21 rinktinės kapitonas Artūras Žulpa.

Užduotį apsunkino abejotini sprendimai

25 min. mūsiškiai galėjo uždirbti 11 metrų baudinį, tačiau mačo arbitras iš Rusijos parodė ne į žymą, o geltoną kortelę saugui Arvydui Novikovui. 40 min. tam pačiam A.Novikovui teisėjas už, jo nuomone, be reikalo nuspirtą kamuolį parodė antrą geltoną kortelę ir pašalino iš aikštės.

Įgijusi kiekybinį pranašumą Baltarusijos komanda perėmė iniciatyvą, tačiau didelės grėsmės prie Lietuvos rinktinės vartų nebuvo. Po vienintelio pavojingesnio smūgio vartus užtikrintai apgynė Tadas Simaitis.

81 min. teisėjas dar kartą nubaudė lietuvius, kai įžvelgė gynėjo Ernesto Pilypo pražangą prieš varžovą ir pašalino jį iš aikštės. Vis dėlto pergalingo mūsų komandai rezultato tai nepakeitė.

Pergalė lietuviams leido su 4 taškais dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio C grupėje aplenkti baltarusius ir užimti antrąją poziciją. Pirmąją vietą užėmė dvi pergales iškovoję Irano futbolininkai.

Žaidėjai pademonstravo charakterį

Rinktinės vyriausiasis treneris V. Stankevičius po dvikovos džiaugėsi, kad komanda sugebėjo sunkiomis sąlygomis iškovoti svarbią pergalę.

„Iki pašalinimo pirmajame kėlinyje žaidėme pirmu numeriu. Vėliau stengėmės apsiginti ir bandyti kontratakuoti. Vaikinai pademonstravo charakterį ir kovingumą. Disciplinuotai sužaidėme iki pat pabaigos ir baltarusiams neleidome sukurti progų“, - sakė V.Stankevičius.

Treneris teigė buvęs nustebintas rungtynių arbitrų sprendimais mūsiškiams parodyti net dvi raudonas korteles: „Prieš A.Novikovą buvo prasižengta, tačiau jis gavo geltoną kortelę už vaidybą. Vėliau Arvydas paprašytas paspyrė kamuolį varžovui, bet buvo vėl nubaustas. Neaiški ir antra raudona kortelė, nes E. Pilypas kovodamas dėl kamuolio labiau nugriovė komandos draugą, o ne varžovą“.

Kitas rungtynes turės praleisti ne tik abu pašalinti žaidėjai, bet ir antrą geltoną kortelę turnyre gavęs saugas Simonas Paulius. Abejojama, ar spės pasveikti ir kitas saugas Rokas Urbelis.

Varžybų ketvirtfinalyje Lietuvos U-21 rinktinė žais su Ukrainos komanda, kuri B grupėje iškovojo visas tris pergales. Rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį nuo 15 val. 30 min. mūsų laiku.

Rungtynių statistika:

Lietuva – Baltarusija 1:0 (1:0).

Įvartis: 21 min. Artūras Žulpa (Lietuva).

Įspėti: 22 min. Simonas Paulius, 25 min. Arvydas Novikovas, 38 min. Karolis Jarmalavičius, 90 min. Tomas Snapkauskas (Lietuva); 88 min. Yuri Kovalev (Baltarusija).

Pašalinti: 40 min. Arvydas Novikovas, 81 min. Ernestas Pilypas (Lietuva).

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis: Tadas Simaitis, Karolis Jarmalavičius, Marius Miškinis, Jaunius Juozaitis, Ernestas Pilypas, Karolis Urbaitis, Artūras Žulpa, Markas Beneta (84 min. Martynas Jefišovas), Simonas Paulius (90 min. Tomas Snapkauskas), Arvydas Novikovas, Audrius Brokas. Atsarginiai: Aivaras Bražinskas, Lukas Sendžikas, Karolis Laukžemis, Edvinas Petkus, Edgaras Žarskis.

Kitose C grupės rungtynėse Iranas net 5:0 sutriuškino Tadžikiją.

Galutinė C grupės turnyro lentelė:

1.Iranas32108:07
2.Lietuva31111:34
3.Baltarusija31112:14
4.Tadžikija30120:71

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją