Šis specialistas pastaruoju metu dirbo Kroatijos pirmosios lygos – aukščiausiosios šalies čempionato pakopos - komandos „Karlovac“ vyriausiuoju treneriu. Iš šio klubo 48 metų D. Petravičius atsistatydino Naujųjų išvakarėse, nusprendęs priimti VMFD „Žalgirio“ pasiūlymą.

1963 metų liepos 17 dieną Zagrebe gimęs kroatas futbolą žaisti pradėjo būdamas 10 metų, vėliau rungtyniavo „Zagreb“, Zaprešičiaus „Inker“, „Šibenik“, Pulos „Istra“, „Pula“, Melburno „Croatia“ (Australija), „Bonn“ (Vokietija), „Eibiswald“ (Austrija) komandose. Yra žaidęs Kroatijos ir Jugoslavijos jaunimo rinktinėse.

Didžiausi trenerio karjeros laimėjimai - 2002 metų Kroatijos čempionų titulas su „Zagreb“ komanda, kur D. Peravičius buvo Zlatko Kranjčaro asistentas.

„Zagreb“ tada tapo vos antruoju istorijoje klubu, atėmusiu šalies čempiono titulą iš Kroatijos futbolo milžinų – Zagrebo „Dinamo“ ir Splito „Hajduk“.

D. Petravičius, kaip vyriausiasis treneris, dirbo „Zagreb“, o vėliau antrosios Kroatijos lygos komandoje Mladinos „Vinogradar“ ir su ja užėmė antrąją vietą. Kurį laiką patyręs specialistas treniravo pirmosios lygos Zagrebo „Hrvatski dragovoljac“ ir Sisako „Segesta“.

2010-aisias D. Petravičiaus vadovaujama „Gorica“ laimėjo trečiąją Kroatijos lygą, pernai - antrąją. Tačiau į elitinį divizioną klubas nepateko, negavęs licencijos. Tai vienas iš nedaugelio atvejų kai komanda dukart iš eilės iškovojo teisę žaisti aukštesnėje lygoje.

Nutaręs pasirinkti „Žalgirio“ pasiūlymą, treneris Kroatijos žurnalistams aiškino: „Nuo šiandien nesu „Karlovac“ treneris. Pasirašiau sutartį su Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“. Neabejoju, kad tai yra labai geras klubas ir didelis mano žingsnis į priekį.

Buvau susitikęs su žmonėmis iš „Žalgirio“ ir buvau maloniai nustebintas: klubas yra profesionalesnis ir geriau valdomas už daugelį Kroatijos komandų, lietuviai yra labai ambicingi. Pernai „Žalgiris“ tapo šalies vicečempionu, tad šių metų mano tikslas bus laimėti Lietuvos taurę, čempionatą ir kuo geriau pasirodyti Europoje. „Žalgirio“ žaidimas Europos lygoje - naujas iššūkis man“, - kalbėjo naujasis „Žalgirio“ strategas savo tėvynės žurnalistams.

Susipažinęs su „Žalgirio“ siūlomomis darbo sąlygomis, treneris buvo viskuo patenkintas. „Čia labai gera komanda, puikios treniruočių sąlygos ir naujas stadionas Vilniaus centre. Šiomis sąlygomis aš esu labai patenkintas ir negaliu norėti daugiau. Nekantraudamas laukiu darbo su komanda pradžios. O į Kroatiją aš grįšiu greičiau, nei jūs galvojate. Mes surengsime treniruočių stovyklą Umage“, – kroatams sakė D. Petravičius.

Treneris į Vilnių atvyksta trečiadienį. „Žalgiris“ ruoštis naujajam sezonui pradės ketvirtadienį.