Kiekvieną dieną kova dėl nugalėtojo vardo tampa vis aštresnė ir vis labiau nenuspėjama. Ir ketvirtame pratime, kuriame sklandytojai turėjo įveikti virš 500 km, būta netikėtumų.

15 m klasėje prizininkais tapę sklandytojai iki šiol nebuvo minimi tarp lyderių. Pratimą laimėjo Lenkijos pilotas Tomaszas Rubajus, antras buvo Gyorgy'is Gulyasas iš Vengrijos, trečią vietą užėmė Lietuvos komandos atstovas Gintautas Zubė. Kitam Lietuvos pilotui Kęstučiui Miliūnui šis pratimas nebuvo sėkmingas (23 vieta).

Bendroje įskaitoje po keturių pratimų 15 m klasėje du lyderiai – prancūzai Louis Bouderlique'as ir Chistophe'as Ruchas surinko vienodą taškų sumą, trečias – Wojcikas Lukaszas iš Lenkijos.

Lietuviai užima penkioliktą (Gintautas Zubė) ir septynioliktą (Kęstutis Miliūnas) vietas.

18 m klasėje ketvirtą pratimą laimėjo vienas iš čempionato lyderių Karolis Staryszakas iš Lenkijos. Antrą ir trečią vietas užėmė Anglijos atstovai atitinkamai Russellas Cheethamas ir Gary'is Stingemore'as.

Jei lietuvis Mindaugas Žaliukas po dviejų gan nesėkmingų jam pratimų ketvirtame užėmė dešimtą vietą, tai Gintautas Butnorius buvo tik dvidešimt penktas. Tiesa, bendroje įskaitoje jie atsidūrė greta: G. Butnorius – tryliktas, M. Žaliukas – keturioliktas.

Šioje klasėje po keturių pratimų pirmauja Karolis Staryszakas (Lenkija), antras – Zbigniewas Nieradka (Lenkija), trečias – Russelas Cheethamas (Anglija).

Atviroje klasėje ketvirtame pratime vėl laimėjo Vokietijos atstovas Markus Frankas, kuriam tai – jau trečia prizinė šio čempionato vieta. Antras buvo čekas Petras Krejcirikas, trečias – pilotas iš Prancūzijos Killianas Walbrou. Lietuvis Gintaras Drevinskas užėmė tryliktą vietą ir bendroje įskaitoje pakilo į aštuntąją.

Lyderiu po keturių etapų šioje klasėje tapo čekas Petras Krejcirikas, antras – Markus Frankas (Vokietija), trečias – Januszas Centka (Lenkija).

Čempionato žiuri prezidentas Maxas Bishopas labai šiltai atsiliepė apie lietuvių organizuojamas varžybas. Jo manymu, viskas vyksta gerai ir sklandžiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją