Pasak V. Sabeckio, kiekvieno pratimo rezultatai rodo, kad dėl nugalėtojų vardų varžosi daug stiprių pilotų ir tokia dinamiška kova tikrai praturtina įspūdžius, bet iš kitos pusės priverčia preciziškai dirbti visas čempionato tarnybas.

Trečiasis pratimas trečiadienį prasidėjo sklandžiai, tik vienam čempionato lyderiui atviroje klasėje Bruno Gantenbrinkui prireikė iškart po starto grįžti ir po trumpos pauzės vėl pakilti. Visa tai nelabai pakenkė Vokietijos pilotui, nes jis 501,4 km distanciją įveikė penktas, o bendroje įskaitoje pakilo į pirmą vietą.

O šioje sklandytuvų klasėje trečiame pratime geriausiai pasirodė Kimas Tipple'as iš Didžiosios Britanijos, antras buvo Markus Frankas iš Vokietijos, trečią vietą užėmė čekas Tomas Randlia.

Po trijų pratimų atviroje klasėje pirmauja minėtas B. Gantenbrinkas. Antrą vietą užima Januszas Centka iš Lenkijos, trečią – čekas Petras Krejcirikas.

Lietuvis Gintaras Drevinskas buvo dvyliktas, o prieniškis Stasys Skalskis – dvidešimtas. Tiesa, G. Drevinskas po trijų pratimų išsilaikė pirmame dešimtuke (devintas). S. Skalskis bendroje įskaitoje yra 18-tas.

18 m klasėje tik Peteris Eriksenas trečiame pratime vėl pateko tarp prizininkų, kitas dvi vietas užėmė pilotai, kurie iki šiol buvo šešėlyje. Pirmą vietą iškovojo danas Arne Boye Moelleris, antras buvo jau minėtas P. Eriksenas, trečią vietą užėmė Renaldas Termaatas iš Olandijos.

Vis dėlto po trijų pratimų lyderių pozicijas išlaiko jau ne kartą prizininkais tapę pilotai. Pirmoje pozicijoje žengia P. Eriksenas, antrą vietą užima Karolis Staryszakas iš Lenkijos, trečią – jo tėvynainis Zbignewas Nieradka.

Šioje klasėje Lietuvai atstovaujantys Gintautas Butnorius ir Mindaugas Žaliukas trečiame pratime atitinkamai užėmė dešimtą ir 24-tą vietas. Bendroje įskaitoje Gintautas yra vienuoliktas, Mindaugas – keturioliktas.

15 m klasėje trečią pratimą laimėjo Henrikas Breidahlis iš Danijos, Didžiosios Britanijos pilotas Chrisas Starkey buvo antras, o prancūzas Christophe'as Ruchas – trečias. Pastarasis pakilo į antrą vietą bendroje įskaitoje, praleidęs į priekį tėvynainį Louis Bonderlique. Trečias po trijų pratimų – Wojcikas Lukaszas iš Lenkijos.

Lietuvos pilotai trečiame pratime užėmė dvyliktą (Kęstutis Miliūnas) ir keturioliktą (Gintautas Zubė) vietas. Po trijų etapų jie užima atitinkamai 15-tą ir 16-tą pozicijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją