Sala – kaip užkeikta

„Juodos dienos tęsiasi“, – nervinosi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Šeštadienį vyksiančiame čempionato vyrų varžybų finale Lietuvos garbę gins vienintelis Tomas Makarovas, kuris pusfinalio A grupėje tarp 31 dalyvio užėmė 16-ą vietą.

Tuo tarpu pasaulio pirmenybių prizininkui J. Kinderiui atrankos varžybos susiklostė fatališkai: į priekį žengė 18 pusfinalio dalyvių, o lietuvis liko 19-as.

Už finalo borto 24-erių penkiakovininkas atsidūrė po paskutinės bėgimo ir šaudymo rungties. Anot V. Kalinino, J. Kinderis dar kartą neišvengė nesklandumų šaudykloje.

„Jam pasirodė, kad elektroninis taikinys nefiksuoja jo šūvių. Justinas pradėjo šūkauti, kad kažkas blogai, ir taip prarado laiko. Po varžybų pateikėme protestą, bet jis buvo anuliuotas, nes teisėjai pasakė, jog įranga dirbo sklandžiai“, – pasakojo vienas LŠPF vadovų.

Primename, kad liepos pradžioje surengtame pasaulio taurės finaliniame etape lazerinių pistoletų įrangos trikdžiai taip pat sužlugdė J. Kinderio pasirodymą – lietuvis turėjo tenkintis 14-a vieta.

Įdomu, jog Europos čempionatas, kaip ir pastarosios pasaulio taurės varžybos, vyksta Didžiojoje Britanijoje.

Užduotis perkelia į Maskvą

Fiasko ketvirtadienį patyrė ir daugkartinis žemyno čempionas Edvinas Krungolcas. 38-erių sportininkas B pusfinalyje liko paskutinis 31-as (3820 tšk.). Tiesa, patyrusiam penkiakovininkui šįkart sukliudė ne stringanti aparatūra, o sveikatos problemos.

„Edvinui paskutinės rungties metu ėmė skaudėti šoną, jis visai nebegalėjo bėgti“, - teigė V. Kalininas.

Prieš Europos čempionatą buvo tikimasi, kad tiek J. Kinderis, tiek E. Krungolcas pateks tarp aštuonių geriausių sportininkų ir pelnys kelialapius į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.

„Žinoma, gaila, kad du lyderiai iškrito iš kovos. Bet galbūt mūsų merginos pataisys nuotaiką. O galimybių iškovoti olimpinius kelialapius dar bus daug“, – nevilčiai nepasidavė V. Kalininas.

Penktadienį vykstančiose moterų atrankos varžybose dalyvauja trys Lietuvos atstovės: Laura Asadauskaitė, Gintarė Venčkauskaitė ir Lina Batulevičiūtė.

Po Europos čempionato kitas svarbus startas Lietuvos penkiakovininkų lauks rugsėjį Rusijos sostinėje Maskvoje vyksiančiose pasaulio pirmenybėse, kur taip pat bus dalinami olimpiniai kelialapiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją