Organizatoriaus UAB "Robusta" pastangomis Petrašiūnų trasa buvo pritaikyta lenktyniauti ir motociklais - įspūdingi tramplinai, gera apžvalga žiūrovams ir patogios aikštelės teisėjams.

Žiūrovus traukė ne tik varžybos, bet ir gera organizacija, įspūdingas šou - po lenktynių vyko gražiausio šuolio motociklu konkursas. Be to, žiūrovams buvo platinamos skrajutės su lenktynių dalyvių sąrašais, o tai jau seniai pamiršo daryti oficiali šio sporto federacija.

Pasak varžybų komentatoriaus Nerijaus Šeduikio, dėl prastos organizacijos Lietuvos motokroso varžybomis seniai nusivylė latviai, tradiciškai labai stiprūs šios sporto šakos atstovai. Jie visada papuošdavo varžybas Lietuvoje. Petrašiūnuose latviai talkino atsivežę kompiuterinę rezultatų skaičiavimo sistemą. Galbūt Lietuvos motokroso varžybas toks organizuotumas kaip trasoje šalia Pakruojo reabilituos ir žiūrovai grįš stebėti ekstremalaus, efektingo sporto.

Petrašiūnų trasoje sportininkai varžėsi 7 skirtingų klasių pogrupiuose. Vietinių sirgalių džiaugsmui daugiausia pergalių pasiekė Pakruojo "Robustos" komanda, suformuota iš įvairių šalies miestų sportininkų.

"Robustos" klubas pirmauja ir bendroje komandinėje įskaitoje po 4 etapų. Ypač pasižymėjo 15metis šio klubo sportininkas Arūnas Gelažninkas iš Kauno. Jis lenktyniavo dviejose 125 ir 500 kub. cm darbinio tūrio motociklų klasėse, atitinkamai užėmė 1-ąją ir 2-ąją vietas. Jaunasis sportininkas sulaukė daug žiūrovų ovacijų.

Kitose klasėse nugalėjo: 85 cc - Dovydas Venclovas (klubas "Agatas"), 50 cc - Nerijus Rukštelė ("Porteris-Robusta"), 65 cc - Vytautas Bučas ("Porteris-Robusta"), 500 cc A - Marius Ragažinskas ("Agatas"), 750 cc su priekabomis - U.Vavere ir R.Kiškūnas ("Viesulas"). Daugiausia dalyvių buvo 500 cc B klasėje. Tai motociklininkai mėgėjai, įsigiję motociklus ir lenktyniaujantys savo malonumui. Šioje klasėje pirmasis buvo šiaulietis Darius Karlinskas iš "Miražo" klubo.

Po varžybų vyko gražiausio šuolio konkursas, į kurį užsiregistravo penketas jaunų sportininkų. Ypatingus triukus ore išdarinėjo 17-metis panevėžietis Linas Šiaučiūnas, atstovavęs "Robustos" klubui. Skriedamas gal 50 metrų ore jis išdarinėjo įvairiausius akrobatinius veiksmus ir sulaukė griausmingų ovacijų.

L.Šiaučiūnui nepasisekė trečiasis bandymas - leisdamasis ant žemės jis nebesuspėjo tvirtai apžergti motociklo ir skaudžiai virto. Rimtesnių traumų nepatyręs vaikinas buvo apdovanotas už gražiausią šuolį. Čempionate po 4 etapų jis užima antrąją vietą 500 cc motociklų klasėje.