E. Valavičius pirmajame raunde sudorojo ukrainietį Sergejų Sohavą, pakeitusį į turnyrą neatvykusį Olandijos sportininką Rowaną Tolą.

Galingu smūgiu keliu pasiuntęs varžovą į nokdauną, lietuvis po kelių akimirkų netikėtai nokautavo svečią iš Ukrainos pataikęs šiam į koją.

„Net nesupratau, kas įvyko, nes vienas smūgis į koją paprastai nieko nereiškia – reikia bent penkių šešių smūgių serijos. Tokiu būdu kovą laimėjau pirmą kartą. Galbūt priešininkas buvo neišsigydęs kokios nors senos traumos“, - stebėjosi E. Valavičius.

Rusas įnirtingai priešinosi

P. Markevičius turėjo gerokai daugiau vargo grumdamasis su Aleksejumi Prokofjevu iš Rusijos. Pirmajame raunde sąlygas ringe diktavo rusas, keliskart pabandęs įveikti P. Markevičių sprando laužimo veiksmais.

Po pertraukėlės daugiau atakavo jau lietuvis, pelnęs pergalę teisėjų sprendimu.

„Norėjau laimėti kitaip, bet oponentas buvo tikrai geras – slidus kaip gyvatė. Jis tikrai neblogai gynėsi. Nepavyko smaugimo veiksmai, rankos laužimo... Nesuvokiu, kodėl šįkart neišėjo „trikampis“ smaugimas“, - kalbėjo P. Markevičius.

Kovotojas teigė pirmajame raunde tyčia leidęs A. Prokofjevui kėsintis į savo sprandą.

„Nemanau, kad jo atakos buvo labai pavojingos, nes smaugimą varžovas atliko truputį netaisyklingai, o jėgų tam išeikvojo daug. Matėsi, kad po pirmo raundo jis jau buvo pavargęs“, - savo taktiką aiškino P. Markevičius.

Dviejų Lietuvos sunkiasvorių akistata neįvyko

Pergalę šventė ir klubo „Titanas“ atstovas Mindaugas Sakalauskas, pirmame raunde nokautavęs lenką Wieslawą Kwasniewskį.

M. Sakalauskas turėjo kautis su tautiečiu Sergejumi Maslabojevu, tačiau pastarasis pranešė negalintis kovoti ir atsiprašė „Siemens“ arenoje susirinkusių žiūrovų, davęs žodį suremti pirštines su M. Sakalausku ateinantį pavasarį vyksiančiame turnyre.

„Varžovo pasikeitimas neišmušė manęs iš vėžių. Galiu kovoti su bet kuo ir bet kada“, - teigė M. Sakalauskas.

Kitose dvikovose Teodoras Aukštuolis nokautavo dar vieną Lenkijos atstovą Tomaszą Klocą, Tomas Pakutinskas įveikė moldavą Pavelą Doroftei, o Vaidas Valančius po įnirtingos dviejų raundų kovos teisėjų sprendimu pranoko baltarusį Ruslaną Kolodko.

Žiūrovų audrinimas baigėsi greitu pralaimėjimu

Iš Lietuvos sportininkų nesėkmes patyrė tik Tadas Šapoka ir Ignas Barysas.

Kojos laužimo veiksmą sėkmingai atlikusiam lenkui Krzystofui Morzyszekui neprireikė nė minutės palaužti T. Šapokos pasipriešinimą.

I. Barysas prancūzui Nicolas Joannesui pasidavė taip pat dar pirmo raundo pradžioje, praleidęs smaugimo veiksmą. Aštuoniolikmetis lietuvis prisipažino mėginęs kautis pernelyg efektingai ir nuo to nukentėjęs.

„Perdegiau, ir tai buvo mano klaida. Noras greitai nugalėti pakišo koją. Bet tai, kas mūsų nenužudo, padaro stipresniais. Nesu nusivylęs, nes tas pralaimėjimas man tik į naudą. Dabar dirbsiu, dirbsiu, dirbsiu, kol įrodysiu, jog buvau vertas pergalės, nes esu sutikęs ir geresnių varžovų“, - tvirtino I. Barysas.

Pirmą kartą „Siemens“ arenos ringe vykusią merginų dvikovą laimėjo rusė Jana Kunickaja, smūgių parteryje kruša nokautavusi Kamilą Balandą iš Lenkijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją