Kelerius metus iš eilės Europos taurėse dalyvavo vis tie patys Lietuvos klubai – Kauno FBK „Kaunas“, Panevėžio „Ekranas“, Marijampolės „Sūduva“ ir „Vėtra“. Šiemet į kovą dėl antro pagal prestižą Europoje trofėjaus stos ir naujokas. Tai ambicingas ir į stipriausiųjų gretas A lygoje nusitaikęs „Tauras“.

Istorinis įvykis

„Tauro“ klubo direktorius Egidijus Katauskas neslėpė džiaugsmo, kad Tauragės miestas pagaliau atsirado ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniame futbolo žemėlapyje.

„Tai ne tik klubui, bet ir visam miestui istorinis įvykis. Juk Tauragė niekada nedalyvavo tokio rango varžybose“, – pakiliai kalbėjo E. Katauskas.

Kiek santūriau žinią apie patekimą į UEFA Europos lygą sutiko „Tauro“ vyriausiasis treneris Gedeminas Jarmalavičius.

„Tiesą sakant, mes tai jau senokai žinojome. Kažkokios euforijos ar didelio džiaugsmo nebuvo“, – tikino „Tauro“ vairininkas.

G.Jarmalavičius: tikimės pastiprinimo

„Tauro“ strategas G. Jarmalavičius neslėpė, kad norint tinkamai atstovauti Lietuvai tarptautiniame turnyre, reikėtų stiprinti komandos sudėtį.

„Taip, tikimės pastiprinimo. Apie tai kalbėjomės su vadovybe ir norėčiau, kad taip ir įvyktų. Ar komandą papildys lietuviai, ar užsieniečiai, kol kas nežinome“, – dėstė G. Jarmalavičius.

Nors „Tauras“ savo gretose turi patyrusių futbolininkų, treneris pripažino, kad UEFA Europos lyga daugumai Tauragės komandos žaidėjų bus pirmas tokio lygio turnyras.

Anot G. Jarmalavičiaus, apie „Tauro“ tikslus Europoje kalbėti dar anksti. Jie bus formuluojami, kai bus žinomi galutinė komandos sudėtis ir būsimi varžovai.

„Na, bet be abejonės, kaip ir kiekviena komanda, į aikštelę eisime nugalėti“.

Namų rungtynės – Marijampolėje?

Tauragė kol kas neturi UEFA reikalavimų atitinkančio stadiono, tad „Taurui“ namų rungtynes gali tekti žaisti kitame Lietuvos mieste.

„Licencijavome Marijampolės stadioną, tačiau tai dar nėra galutinis sprendimas“, – tvirtino Tauragės klubo direktorius E. Katauskas.

Tuo tarpu G. Jarmalavičius rungtynių vietos nesureikšmino ir buvo įsitikinęs, kad komanda bet kuriame Lietuvos mieste sulauks ne mažesnio savo aistruolių palaikymo, nei žaisdama Tauragėje.

„Kai bus žinoma konkreti rungtynių vieta, fanai organizuosis ir atvažiuos mūsų palaikyti. Be to, tikimės paramos ir iš vietinių futbolo gerbėjų. Žinoma, geriau būtų žaisti Tauragėje, bet yra kaip yra“, – sakė G. Jarmalavičius.

Be Tauragės „Tauro“, šiemet UEFA Europos lygoje dar dalyvaus „Sūduva“, ir Šiaulių „Šiauliai“.

UEFA Čempionų lygos atrankos etape savo jėgas išbandys A lygos nugalėtojas „Ekranas“.