Į Budapeštą išvyksta geriausi šalies penkiakovininkai – Edvinas Krungolcas, Andrejus Zadneprovskis, Justinas Kinderis ir Tomas Makarovas bei Donata Rimšaitė ir Julija Kolegova. Jie rengiasi liepą Vengrijoje (Debrecene) vyksiančiam Europos čempionatui.

„Tikimės, kad Budapešte mūsų sportininkai pateks į pirmąjį dešimtuką. Tai, galima sakyti, užtikrintų bilietą į pasaulio taurės finalo etapą Maskvoje bei gerą nuotaiką prieš Europos čempionatą“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas.

Šiuo metu visi Lietuvos penkiakovininkai patenka tarp 36 daugiausia taškų pasaulio taurės įskaitoje surinkusių sportininkų. Antrąją vietą – po trijų taurės etapų užima D. Rimšaitė.

„Du kartus jau esu laimėjusi pasaulio taurės finalą. Tai malonus jausmas. Vengrijoje tikiuosi pasirodyti kuo geriau“, – sakė pirmąją vietą pasaulio reitinge šiuo metu užimanti D. Rimšaitė.

Penkiakovininkas A. Zadneprovskis, iki šiol dėl traumos startavęs tik viename etape iš trijų, Budapešte tikisi patekti į pirmąjį dešimtuką.

„Į Maskvą, be abejonių, norisi važiuoti. Tikiuosi, kad pavyks iškovoti kelialapį“, – sakė 3-ąją vietą pirmajame etape Meksikoje užėmęs A. Zadneprovskis.