E.Krungolcas: pasirodo esu ir bėgikas

Egiptas yra paranki vieta mūsų šalies penkiakovininkams, kuriems kiekvieną sezoną ten sekasi kovoti.

„Sekėsi Egipte ne tik pernai, prieš tai buvo trečia vieta ir Andrejus (Zadneprovskis) buvo iškovojęs medalį. Tokia tradicija tampa turbūt. Nemanau, kad Egipte mums yra kažkokios išskirtinės sąlygos, tiesiog susiklostė tokios aplinkybės ir tiek“, – Vilniaus oro uoste pirmadienį įspūdžiais dalinosi E. Krungolcas.

Finale E. Kungolcas ir J. Kinderis surinko po 5588 taškus, ir paskutinės rungties – kroso ir šaudymo – lemiamomis akimirkomis Edvinas savo kolegą aplenkė tik 4,56 sek., nors Justinas yra laikomas geresniu bėgiku.

„Kodėl nesu bėgikas? Pasirodo esu. Susikaupiau, visas paskutines jėgas atidaviau ir laimėjau. Negalvojau apie tai, kad saviškį aplenkti yra didesnis akstinas. Pamaniau, kad galima pabandyti ir J. Kinderį nugalėti. Protingi žmonės už tokius dalykus nepyksta, nes tai yra sportas ir nugali tuo metu stipresnis“, – teigė antro pasaulio taurės etapo nugalėtojas.

Pačios geriausios sportinės formos E. Krungolcas tikisi būti tik vasarą.

„Pačios geriausios formos reikia būti vasarą prieš Europos ir pasaulio čempionatus, o dabar nėra aštrumo, yra tik pasirengimas ir padaryta taip vadinama bazė. Man didelių bėdų su sveikata dar nebūdavo, viskas gerai, amžius tik...“, – pabrėžė E. Krungolcas.

A. Zadneprovskis nedalyvavo antrame etape Kaire Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) sprendimu.

„Tokia situacija mūsų sporte – trūksta pinigų, ir negalime visi dalyvauti vienose varžybose, nes trūksta lėšų. Greičiausiai aš dalyvausiu kitame pasaulio taurės etape Didžiojoje Britanijoje“, – artimiausiasis planais pasidalino E. Krungolcas.

J. Kinderis: kitą kartą gal man pasiseks

J. Kinderis fechtavimosi rungtyje užėmė 7-tą (880 tšk.), plaukime – 25-tą (1224 tšk.), jojime 12-tą (1160 tšk.), o lemiamoje rungtyje užfiksavo 6-tą (2324 tšk.) rezultatą.

Justinas Kinderis
„Įvertinti savo pasirodymą? Labai smagu, kad aplenkti mane pavyko tik vienam sportininkui. Nesitikėjau prieš važiuodamas į varžybas, kad taip gali įvykti. Ne, visai neapmaudu, kad prieš pat finišą mane aplenkė Edvinas. Jei tai būtų padaręs kažkas kitas, gal ir būtų apmaudu. Mes beveik kiekvieną dieną taip patys į petį rungtyniaujame. Kitą kartą gal man pasiseks“, – svarstė J. Kinderis.

Kas iš lietuvių nugalės, paaiškėjo bėgant paskutinį kilometrą.

„Kažkuriam reikėjo laimėti, finišo tiesiojoje aš dar buvau pirmas, bet raumenys neveikė ir pradėjau klupti, o Edvinas, turintis daugiau patirties, prabėgo pro mane, kaip pro stovintį, ir laimėjo. Manau, fechtavimas padėjo truputėlį pakilti, o nepasisekė plaukimas, kur norėjau aukštesnių rezultatų. Jau pernai smagiau pradėjau jaustis varžybose“, – pasakojo J. Kinderis.

D. Rimšaitė: sekasi stipriausiems

21-erių metų D. Rimšaitė Egipto sostinėje iškovojo sidabro medalį.

„Sekasi stipriausiems, Edvinas įrodė, kad gali būti čempionu ir mes su Justinu gerai startavome. Visai neišskirtinis startas, tiesiog, vienas kontrolinių prieš pasaulio ir Europos čempionatus. Iš viso reikia trijų gerų startų etapuose tam, kad patekčiau į finalo varžybas, todėl man suplanuoti trys startai“, – savo pasirodymą kukliai įvertino D. Rimšaitė.

Donata Rimšaitė
Mūsų šalies atstovė varžybų finale surinko 5188 taškus ir vos 16 taškų nusileido nugalėtoja tapusiai Rusijos penkiakovininkei Jevdokijai Gretčičnikovai (5204 taškai). Bronzos medalis atiteko egiptietei Ayai Medany (5172 taškai).

„Varžovės manęs niekuo nenustebino, nes tai buvo eilinės varžybos. Mes turime daug tų pasaulio taurės etapų, jie visi būna panašūs ir vienodi. Nėra tikslo dalyvauti visuose etapuose. Bet artimiausiame etape D. Britanijoje dalyvausiu“, – paaiškino sportininkė.

D. Rimšaitė fechtavimosi rungtyje su J. Gretčičnikova surinko po 1024 taškus ir pasidalijo pirmąją vietą. Vėliau plaukime lietuvė buvo tik 27-a (1028 tšk.), jojime – keturiolikta (1160 tšk.) ir tradiciškai gerai pasirodė bendroje kroso ir šaudymo rungtyje, kurioje užėmė antrąją vietą (1976 tšk.).

„Manyčiau fechtavimosi rungtyje, kurioje pasidalijau pirmąją vietą su Rusijos atstove, man sekėsi geriausiai“, – prisiminė D. Rimšaitė.

Puikų Lietuvių pasirodymą varžybų organizatoriai įvertino ir finansiškai. E. Krungolcas už pergalę Kaire iškovojo 1,8 tūkst. JAV dolerių piniginį prizą, o J. Kinderis ir D. Rimšaitė gavo po 1,2 tūkst.

LŠPF: mūsų sportininkai yra pasaulio elitas

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas patenkintas Lietuvos rinktinės pasirodymu.

„Mūsų sportininkai yra pasaulio elito grupėje ir tai jie įrodė eilinį kartą. Mums nėra tikslas laimėti taurės čempionatus. Mums svarbiausia olimpiada, pasaulio pirmenybės ir Europos čempionatas.

D. Rimšaitė yra antroje pasaulinio reitingo vietoje, bet ji po traumos ir nebėgiojo du mėnesius. Donatos stipriosios rungtys – fechtavimasis ir bėgimas.

Mūsų vyrai labai stiprūs, o Edvinas dar turi pakankamai parako. Justinas taip pat šaunuolis, auga geras berniukas T. Makarovas, visi puikiai dirbo“, – auklėtinius gyrė V. Kalininas.

Į kitą etapą D. Britanijoje (balandžio 8-11 dienomis) vyks D. Rimšaitė ir J. Kolegova ir trys vyrai: E. Krungolcas, J. Kinderis ir veikiausiai A. Zadneprovskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją