Kovinių sporto šakų atstovai buvo apdovanoti KKSD padėkomis.

„Lietuvos merginos sportininkės – pačios gražiausios, o jos dar tokiu sunkmečiu atveža čempionatų medalius. Europos sambo pirmenybėse Šiauliuose Lietuvos rinktinė nustebino savo žygdarbiu, karatė kovotojai iš Ukrainos grįžo su 10 medalių, - sportininkus sveikino KKSD generalinis direktorius Algirdas Raslanas. – Sunku dabar siekti rezultatų, bet kai sporte būna sunku, susiimame ir ieškome vidinių rezervų. Ačiū jums, už valstybės garsinimą ir medalius tėvynei.“

Sambo atstovai varžybose Šiauliuose pasipuošė 1 aukso, 5 sidabro ir 10 bronzos medalių.

„Sambo Lietuvos jaunimo ir jaunių merginų rinktinės iškovojo trečiąsias vietas komandų įskaitoje ir pakartojo praėjusių metų pasaulio čempionato pasiekimą. Lietuvoje sambo yra labai populiari šaka, bet gaila ne olimpinė. Mūsų sportininkų varomoji jėga - jų entuziazmas, nes jiems labai trūksta lėšų. Federacijai pinigų užtenka tik už kelionių kurą užmokėti. Vis tiek mes važiuosime į varžybas, stengsimės ir kovosime,- laimėjimus įvertino Lietuvos sambo federacijos generalinis sekretorius Virginijus Gečas.

Ukrainos sostinėje surengtame kiokušin karatė čempionate Lietuvos rinktinė laimėjo 10 medalių.

„Lietuvoje šiuo metu veikia 100 karatė klubų, kuriuose treniruojasi didelis – keliolikos tūkstančių - kovotojų būrys. Galime tik pasidžiaugti, kad mūsų tokie puikūs rezultatai. Šitie medaliai buvo atranka ir kelialapiai į pasaulio čempionatą, birželį vyksiantį Sankt Peterburge (Rusija). Planetos pirmenybėse tarp 144 dalyvių bus net 12 lietuvių. Tai svarbu ir malonu.

Pasaulio čempionate tikimės medalių iš Dariaus Gudausko, Margaritos Čiuplytės, Donato Imbro, Andžejaus Milevskio. Mes niekada nebuvome lepinami pinigais, nebuvome išskirtiniai, gyvename visą laiką pagal minimalias sąlygas. Pergales lemia klubų vadovų ir trenerių profesionalumas ir atsidavimas tam darbui“, - DELFI sakė Europos kiokušin organizacijos prezidentas Romas Vitkauskas.

21-erių metų karatė meistrė, Vilniaus universitete ekonomiką studijuojanti ir vaikų trenere dirbanti Rita Pivoriūnaitė iškovojo Europos čempionato aukso ir bronzos medalius.

„Man tai pačios geriausios pirmenybės, kadangi tik trejus metus dalyvauju moterų varžybose. Du medaliai – labai geras rezultatas. Varžovės buvo stiprios, o man dar ir sekėsi. Kovose tikėjausi laimėti, o KATA rungtyje - tapti prizininke, o išėjo atvirkščiai.

Karatė man tapo gyvenimo būdu, o išvaizda čia nieko nelemia. Pas mus daug gražių merginų, - atviravo išvaizdi sportininkė R. Pivoriūnaitė. – Aš tobulėju, patekau į pasaulio čempionatą, kur sau kelsiu maksimalius tikslus.“

„Šiuo metu Lietuvos sportininkai jau įvykdė 50 proc. jiems keltų planų. Džiugino krepšininkai, graikų-romėnų imtynių atstovas, žolės riedulininkės, sunkumų kilnotojai ir ledo ritulininkai“, - 2009 metų pirmojo ketvirčio rezultatais džiaugėsi A. Raslanas.

2009 m. Europos jaunimo ir jaunių čempionatų prizininkai:

Jaunimas


Kristina Zabarauskaitė (svorio kategorija iki 44 kg, II vieta);
Dovilė Mazgeikaitė (48, III);
Ieva Mikulionytė (56, III);
Viktorija Baltaitė (60, II);
Giedrė Šileikaitė (68, III);
Santa Pakenytė (+80, III).

Treneriai: Diana Arlauskaitė, Vilius Paukštis, Dmitrijus Čelpanovas, Arsenijus Jefišovas, Jonas Tilvikis, Eugenijus Kriškoviecas, Ričardas Balta, Lolita Dudienienė, Stanislovas Kulikauskas ir Eugenijus Simonaitis.

Jauniai:


Aurelija Gotto (48, II);
Laura Naginskaitė (52, III);
Almeda Cibulskaitė (56, II);
Jovita Strelčiūnaitė (60, II);
Viktorija Muliolytė (65, III);
Karolina Kuodytė (75, III);
Ieva Šlekytė (75, III);
Henrikas Staškūnas (65, III);
Teodoras Aukštuolis (87, III),
Žilvinas Linartas (+100, I).

Treneriai: Svetlana Vetrova, Svajūnas Polikevičius, Vidas Klimašauskas, Ieva Klimašauskienė, Ramunė Aleknavičienė, Dainius Cimbolas, Egesta Cimbolienė, Kęstutis Trumpis ir Stasys Bazys.

2009 m. Europos kiokušin karatė čempionato prizininkai:


Rita Pivoriūnaitė (55, I vieta KATA rungtyje, III - kovose);
Margarita Čiuplytė (+65, I);
Dmitrijus Aleksandrovas (90, I);
Darius Gudauskas (90, II);
Diana Mačiūtė (II, KATA);
Raimundas Paškauskas (III, KATA);
Vytautas Kalvaitis (70, III);
Artūras Mazeliauskas (+90, III);
Andžejus Milevskis (80, III).

Treneriai: Paulius Klapatauskas, Ričardas Poška, Jurgita Činauskaitė, Gediminas Varkala, Ričardas Zabulionis ir Romas Vitkauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją