„Mūsų rinktinės lyderiams E. Krungolcui ir A. Zadneprovskiui tai bus pirmosios rimtos varžybos po taisyklių pasikeitimo, vadinamasis „prisišaudymas“. Po pirmųjų rungčių žiūrėsime, kaip jiems seksis. Vyrai Egipto etape dar „nesidraskys“, - DELFI antradienį sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas. – Bet juos gali apimti azartas ir tada jų jau nesustabdysi“.

Vyrų grupėje be pripažintų mūsų lyderių dar kovos Justinas Kinderis, Meksikoje užėmęs aukštą 6-ąją vietą, ir 24-erių metų tokio rango varžybų debiutantas Tomas Makarovas, o moterų duetą sudarys Laura Asadauskaitė ir Donata Rimšaitė, Meksikoje finišavusios atitinkamai 2-oje ir 7-oje vietose.

„T. Makarovas - jaunas penkiakovininkas. Jis – geras fechtuotojas, bet ko kas silpniau bėga. T. Makarovas puikiai yra pasirodęs tarptautinėse varžybose Čekijoje praėjusiais metais“, - kalbėjo V. Kalininas.

Lietuvos sportininkams Egipte keliamos užduotys pasiekti kuo geresnius rezultatus.

„Aš visuomet sakau mūsų penkiakovininkams, kad atvažiavus į varžybas reikia stengtis ir kovoti iš paskutiniųjų. Juk protokole nerašoma, ar sportininkas buvo sveikas ar susižeidęs, ar turėjo pinigų kelionei ar ne. Protokole istorijai lieka tik jo pasiekti rezultatai“, - aiškino V. Kalininas.

Lietuvos penkiakovės specialisto nuomone, Egipto etape gerai turėtų sektis šeimininkams.

„Egipto rinktinei vadovauja lenkų treneris Marekas Makay. Jų komanda dabar labai pajėgi. Moterų bendros įskaitos lyderė yra egiptietė Aya Medany“, - teigė LŠPF vienas vadovų.

Po pirmojo pasaulio taurės etapo lyderių grupėje yra abi Lietuvos merginos. L. Asadauskaitė surinkusi 55 taškus (2-oji vieta) nuo A. Medany atsilieka tik 5 taškais, o Rimšaitės sąskaitoje - 42 taškai (7-oji vieta).

J. Kinderis vyrų grupės bendroje įskaitoje yra 6-as (44 tšk.), o Egipte nestartuosiantis Tadas Žemaitis – 20-as (28 tšk.). Varžybų lyderis - lenkas Marcinas Horbaczas (60 tšk.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją