Lietuvai atstovausiantis A lygos nugalėtojas Panevėžio "Ekranas" pateko į B grupę, kur susitiks su Turkmėnijos čempionu "Ašchabad", Baltarusijos čempionato bronzos medalininku Minsko "MTZ-RIPO" ir Rusijos jaunimo rinktine.

Pirmosiose rungtynėse sausio 17-ąją "Ekranas" žais su "MTZ-RIPO", kuris turi ne vieną buvusį "Kauno" žaidėją. Po dienos panevėžiečių laukia susitikimas su Rusijos jaunimo rinktine, o grupės turnyrą "Ekranas" sausio 20-ą dieną baigs rungtynėmis su "Ašchabad". Į ketvirtfinalį pateks dvi geriausios grupės ekipos.

"Burtai yra burtai. Į Sandraugos taurę visada susirenka gana rimti varžovai. Visos komandos, kaip ir mes, būsime tik ką pradėję pasiruošimą. Be to, žaisime ant sintetinės aikštės – tai daugeliui mūsų žaidėjų bus naujas dalykas. Bet manau turime galimybę patekti į kitą etapą", - tinklapiui Futbolas.lt burtus vertino "Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

"Minsko "MTZ-RIPO" klubą mes gerai žinome. Tiek komandą, tiek jos pagrindinį rėmėją (Vladimirą Romanovą - aut. past.). Taip pat žinau jų trenerį Jurijų Puntusą. Tai geras treneris, kurio auklėtiniai žaidžia gerą, technišką futbolą. Turkmėnai yra pietiečiai ir su jais visada nėra lengva žaisti", - sakė V. Urbonas.

Azerbaidžanui šiame turnyre atstovaus ne praėjusių metų Sandraugos taurės laimėtojas Lenkoranės "Chazar", o šalies čempionė Baku "Inter" ekipa su Tadu Labuku. Lietuvio komanda pateko į D grupę su Latvijos čempionu "Ventspils" ir kirgizų klubu Narynės "Dordoi-Dinamo" ir šiemet dalyvausiančiu Suomijos atstovu Turku "Inter".

Stipriausias Estijos klubas Talino "Levadia", kuriame šį sezoną žaidė Vadimas Petrenko, rungtyniaus C grupėje su praėjusio sezono stipriausia Ukrainos komanda Donecko "Šachtar", bei nuolatiniais turnyro dalyviais moldavų Tiraspolio "Sheriff" ir tadžikų Tursunzadės "Regar-Tadaz".

Į A grupę pateko Rusijos čempionas Kazanės "Rubin", Jerevano "Ararat" iš Armėnijos, Kazachstano "Aktobe" ir praėjusio sezono taurės finalininkas Taškento "Pachktakor" iš Uzbekijos.

Grupių etapo rungtynes bus žaidžiamos "Dinamo" manieže ir Maskvos "Olimpiniame" sporto centre, o nuo ketvirtfinalių - tik pastarajame. Ketvirtfinaliai vyks sausio 21, pusfinaliai - 23 dieną, o finalas bus sužaistas sausio 25-ąją.

Turnyras vyks 17-ąjį kartą.

Sandraugos taurės turnyro burtai:

A grupė: Kazanės "Rubin" (Rusija), Jerevano "Ararat" (Armėnija), "Aktobe" (Kazachstanas), Taškento "Pachtakor" (Uzbekija);

B grupė: "Ašchabad" (Turkmėnija), Minsko "MTZ-RIPO" (Baltarusija), Panevėžio "Ekranas" (Lietuva), Rusijos jaunimo rinktinė;

C grupė: Donecko "Šachtar" (Ukraina), Tiraspolio "Šeriff" (Moldova), Talino "Levadia" (Estija), Tursunzadės "Regar-Tadaz" (Tadžikija);

D grupė: Baku "Inter" (Azerbaidžanas), "Ventspils" (Latvija), Narynės "Dordoi-Dinamo" (Kirgizija), Turku "Inter" (Suomija).