Treneriu dirba 14 metų

Prieš pasikviesdama šį futbolo specialistą, klubo vadovybė buvo išreiškusi viltį, kad naujasis fizinio parengimo treneris padės sustiprinti po traumų atsigaunančius žaidėjus, grąžins juos į aikštę visaverčiais, artėjant svarbiausioms sezono kovoms, bei pagerins visos komandos fizinę būklę. 33 metų brazilas į Panevėžį atvyko iš Vilniaus FK „Vilnius“ komandos.

Trumpai Leo vadinamas treneris šį darbą dirba jau 14 metų. Prieš atvykdamas į Lietuvą, L. da Silva Iparraguire 11 metų dirbo tokiuose profesionaliuose Brazilijos futbolo klubuose kaip „Ponte preta“, „Tanobi“, „Atletico monte azul“, „Portugesa“, „America“. Vėliau dirbo ir Irane, treniravo vietos futbolininkus.

Brazilas į Lietuvą, pakviestas FK „Vilnius“ vadovų, atvyko beveik prieš devynis mėnesius.

Tik atvykęs į Panevėžį naujasis „Ekrano“ treneris pažymėjo, kad sezonas „Ekranui“ - labai apkrautas ir įtemptas. „Matau, kad sezonas sunkus kiekvienam žaidėjui. 2-3 rungtynės per savaitę futbole - labai daug. Žaidžiant tokiais tempais žaidėjams sunku atsigauti. Dirbsiu su žaidėjais, po traumų grįžtančiais į aikštę. Noriu, kad jie sugrįžtų geriausios formos. Padėsiu jiems atgauti jėgas“, - sakė Leonardas da Silva Iparraguirė.

Apie konfliktą kalbėti nebenori

- Lietuvoje esate jau beveik devynis mėnesius. Kaip jaučiatės Panevėžyje?

- Man čia patinka. Miestas nedidelis, kompaktiškas. Deja, čia esu dar nedaug laiko, tad jo dar nepažįstu. Klubas sudarė geras darbo sąlygas, kolektyvas draugiškas. Reikia tik dirbti.

- Nešalta? O gal jau pripratote prie mūsų daug atšiauresnio klimato nei Brazilijoje? - Vasarą buvo gerai. Dabar jau vėsoka. Tačiau gyventi galima.

- Ką jūs manote apie Norvegijoje įvykusį incidentą?

- Nebenoriu apie tai kalbėti. Reikia viską užmiršti ir žengti į priekį. Palikime šį nesusipratimą istorijai.

- Kaip manote, ar „Ekranas“ yra pajėgus tapti šalies čempionato prizininku?

- Na, čempionais tapti jau praktiškai nebeįmanoma, o tapti antrąja šalies komanda - visiškai įgyvendinamas tikslas. Tik jau nebegalima barstyti taškų - visose rungtynėse reikia siekti tik pergalės.

- O Baltijos lygos?

- Mano manymu, ekraniečiai pajėgūs tapti Baltijos lygos čempionais. Svarbiausia, kad žaidėjai nepatirtų traumų ir galėtų žaisti visa jėga. Esu optimistas - tikiu panevėžiečių sėkme.

- Kokios nuotaikos komandoje vyrauja dabar?

- Darbinės. Ir tai džiugina. Žaidėjams pasitikėjimo pridėjo puiki pergalė prieš Visagino vienuolikę. „Ekranas“ - vienintelis šiais metais iš visų Lietuvos ekipų, laimėjęs tokiu solidžiu skirtumu. Reikėjo tų įvarčių, kad futbolininkai pajustų jų skonį.