Šios varžybos užregistruotos Europos boulingo asociacijoje, tai pirmas tokio masto turnyras Lietuvos boulingo istorijoje nuo 1996 metų. Jose iš viso dalyvavo 146 boulingo asai, 55 jų - iš užsienio.

Dalyviai sužaidė po 6 atrankos partijas, po kurių į kitą etapą pateko 48 geriausieji. Tarp jų - ir pajūrio atstovai Žilvinas Perminas, atrankinėse kovose pasiekęs 236,67 taško vidurkį, Andrius Pocius (222,67), Algirdas Jagnieškus (204,83) ir Darius Miklovas (203).

Ž. Perminas ir A. Pocius pateko tarp 8 geriausiųjų - šios pozicijos jiems garantavo vietas finaluose, o likusieji 40 kovojo dėl pozicijų antrajame turnyro aštuntuke, į kurį pateko A. Jagnieškus. Jis, deja, kaip ir A. Pocius jau pirmuosiuose finaliniuose susitikimuose patyrė nesėkmes ir prarado teises žaisti dėl geriausio iš geriausių vardo.

Tuo tarpu Ž. Perminas žengė tolyn - pirmajame susitikime 2:0 įveikė latvį Vladislavą Filimonovą, vėliau 2:1 nugalėjo suomį Jarį Jonasoną ir pateko į pusfinalį, kuriame buvo žaidžiama viena partija. Ją Ž. Perminas laimėjo prieš baltarusį Georgijų Prigožiną ir pateko į finalą, kuriame jo laukė suomis Temmu Raitikanenas - daugkartinis Europos ir įvairių pasaulio turnyrų nugalėtojas.

Finale nugalėtojas paaiškėjo taip pat po vienos kovos. Suomis, deja, buvo pranašesnis už daugkartinį Lietuvos čempioną Ž. Perminą.