Vengrijoje Lietuvos rinktinė žaidė be kelių pagrindinių žaidėjų. Komandoje nebuvo viso pirmo puolėjų trejeto - Dainiaus Zubraus, Dainiaus Baubos ir Dmitrijaus Bernatavičiaus, bei antrojo trejeto žaidėjo - Dariaus Pliskausko. Į Budapeštą nevyko ir traumuotas puolėjas Donatas Kumeliauskas.

Tačiau silpniausia mūsų komandos grandis buvo vartininkai. Traumas yra patyrę abu pagrindiniai Lietuvos rinktinės vartų sargai - Arūnas Aleinikovas ir Nerijus Dauksevičius, todėl į nacionalinę komandą buvo pakviesti tik 16 metų Artūras Kuzmičius ir 20-metis Lukas Jakšys. Posakis, kad vartininkas yra pusė komandos, ledo ritulyje jau seniai yra pasitvirtinęs.

Viena svarbiausių užduočių Vengrijoje buvo nacionalinėje komandoje išmėginti jaunuosius Liepojos "Metalurgs" puolėjus Povilą Verenį ir Tadą Kumeliauską. 16-mečiai žaidėjai Latvijos čempionate sėkmingai rungtyniauja su vyrais, todėl buvo įdomu patikrinti, kaip jiems seksis tarptautinėje arenoje.

"P.Verenį per pirmas rungtynes leidome žaisti pirmame puolėjų trejete kartu su E.Bauba ir Dariumi Lelėnu, tačiau buvo matyti, kad jam dar trūksta jėgos, - pasakojo treneris. - Vis dėlto abiejų jaunųjų žaidėjų pasirodymu likau patenkintas, reikės jiems toliau leisti žaisti rinktinėje. Manau, kitų metų pasaulio jaunimo čempionate Slovėnijoje jie galės žaisti mūsų komandos ketvirtame penkete".

"Dabar išmėginome visus žaidėjus, kuriuos turėjome, - sakė D.Medvedevas. - Vasarį dalyvausime dar viename "Challenge cup" turnyre Lenkijoje. Stengsimės surinkti visus geriausius žaidėjus, tada ir rezultatai turėtų būti geresni".

Vienas iš varžybų Vengrijoje tikslų buvo pamatyti būsimus varžovus. Per 2007-ųjų balandį Liublianoje vyksiančias pasaulio I diviziono B grupės varžybas lietuviams teks vėl susitikti su slovėnais ir vengrais.

"Esame pajėgūs kovoti su visomis komandomis ir jas nugalėti", - ambicingai į ateitį žvelgė D.Medvedevas.

Daugiau apie tai skaitykite "Lietuvos žinių" priede "Sporto tribūna".